avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - partaj bunuri

Buna ziua,

Eu si sotia mea ne-am casatorit acum 4 ani. Ea a avut un apartament dinainte de casatorie pe care l-a vandut in timpul casatoriei si din care am cumparat 2 garsoniere. In momentul de fata nu ne mai intelegem deloc si vrem sa divortam. Cum se va face impartirea acestor garsoniere in cazul unui partaj?

Multumesc,
Razvan
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 10:53, 3 Martie 2008
Daca nu ati contribuit cu bani la cumpararea garsonierelor, acestea vor reveni sotiei dvs. fiind cumparate din bani proveniti din vanzarea unui bun propriu.
Eu in acesti patru ani am intretinut familia, avand un salariu mult mai mare decat ea, si nu am folosit banii pentru a-mi face un credit pt achizitionarea unei case (atunci preturile erau mult mai accesibile) tocmai pentru ca am zis ca daca are ea nu mai este nevoie. Legea nu este intotdeauna dreapta.
Puteti cere efectuarea unei expertize care sa stabileasca cu cat ati contribuit dvs la intretinerea si imbunatatirea imobilelor si cu a contribuit sotia dvs, si in plus, puteti imparti si bunurile mobile care le-ati cumparat in timpul casatoriei.
Nu-i chiar asa, Vera, e obligatia legala a fiecarui om sa-si intretina familia...
Daca un om nu se gandeste la el, nu e vina legii!!!
Cred ca in astfel de cazuri nu e de vina legea, ci faptul ca oamenii nu-si cunosc drepturile si nici nu incearca sa si le cunoasca. Daca ati fi intrebat inainte de casatorie ce se intampla cu bunurile fiecaruia... sau dupa mostenire...
Referitor la imbunatatirea imobilelor, da, acest lucru se poate face, din pacate trebuie intai sa mergeti sa vorbiti cu un avocat, sa vedeti daca face ata cat fata, caci s-ar putea ca bataia de cap si cheltuielile cu procesul sa nu merite sumele pe care le-ati putea obtine.
Referitor la venituri, ea ar putea pune si eventuala ei munca in casa (daca e cazul) si partea dv. din chirie. Caci si chiriile au crescut, nu numai proprietatile. :D
Asta e situatia, cred ca ar fi mai bine sa va impacati ca nu obtii nimic in urma divortului :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)