avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu

Daca CCMN prevede minim un salariu compensatoriu si CCM-Ramura minim 2 salarii compensatorii , in cazul concedierii individuale ( art.65 -1 ) angajatul poate negocia plata mai multor salarii compensatorii ?
Cum se calculeaza ?( daca se poate cat mai explicit si fara citate din lege , cod s.a.m.d. pt. ca toata lumea citeaza art dar nimeni nu explica concretX-( cum se calculeaza aceste salarii compensatorii#-o ?, din brut , net , contributii , impozit ,fara somaj ).
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca angajatorul pentru desfintarea unui post?B-)
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca angajatul care ocupa postul respectiv ?:stunned:

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 26 Noiembrie 2010
Daca este prevazut un numar de salarii in CCM aplicabil atunci acestea sunt masurile compensatorii, in caz ca nu exista CCM se aplicca cel la nivel national care prevede numai un salariu drept compensatie.In mod firesc acestea sunt cerinte minime dar nimic nu se opune ca sa fie inclusa in conntractul indiivdual de munca, ssau prin act aditional mai multe salarii compensatorii. Fiind vorba de salarii cpompensatori din aceste sume se retin toate contributiile sociale mai putin contributia pentru somaj,deci se va incasa salariul net.
Desfiintarea unui post trebuie sa aiba o cauza reala si serioasa adica sa nu se concedieze u n salariat indezirabil de exemplu.Ocuparea unui post presupune verificare aptitudinilor salariatului, inclusiv periaoda de proba
1. Da, se poate negocie un numar mai mare de salarii compensatorii ... insa pentru acordarea acestuia este nevoie de acordul ambelor parti.
2. Salariul compensatoriu este echivalentul unui salariu brut, din care se opreste contributiile datorate bugetului de stat (mai putin somaj).
3. Pasii desfiintare post - angajator :
- hotarare AGA de desfiintarea postului
- instiintarea salariatului de intrarea in preaviz
- emiterea decizie de concediere la sfarsitul perioadei de preaviz
- inmanarea carnetului de munca sau a adeverintei de vechime , precum si a adeverintei pentru somaj salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare salariu compensatoriu a.danut a.danut Buna ziua! Numele meu este Danut si am lucrat la o firma de webdesign. In data de 04 august 2009 am primit preavizul de concediere. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)