avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept somaj?

Salutare. Un salariat care va fi disponibilizat (desfiintare post), care munceste de 2 ani jumatate cu 5 ore/zi, dar a avut si vreo 50 de zile lucratoare de concediu fara salariu (incepand cu 15.01.2009), are dreptul de a lua somaj? Mentionez si ca contractul ii va inceta la inceputul anului 2011.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 27 Noiembrie 2010
Trebuie sa aiba un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Din calcule ar reiesi ca indeplineste conditia de stagiu ...
Un prieten mi-a spus ca o persoana angajata cu contract de 8 ore/zi trebuie sa fi muncit 12 luni in ultimele 24 pt a beneficia de somaj, iar o persoana cu 4 ore/zi - 24 de luni muncite in ultimele 24.
Corect este ceea ce v-a spus prietenul dvs ... pentru un program de 5 ore/zi ar trebuie sa aiba un stagiu de 19 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj flori35 flori35 am un slariat cu contract de munca pe perioada determinata din data 01.10.2011 pana 01.10.2012. beneficiaza de indemnizatie de somaj daca este disponibilizat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca prin reorganizre Buna ziua! Prietenul meu este angajat cu contract e perioada nederminata cu un contract individual de munca de 4 ore /zi cu 20 ore / sapt pe 400 ron. La ... (vezi toată discuția)
Somaj absalom34 absalom34 In luna septembrie 2016 am incetat contractul de munca cf. art. 81 al (7), avand o vechime de 30 ani, ultimii 17 in acelasi loc. Conform legii in urma ... (vezi toată discuția)