alvarolipo a scris:
cermak gruianu a scris:
Concluzia:"E nebuna, nu au ce sa-i faca".Stupid, nu?
pacat.:(( In fine, sunt de acord, dar legea trebuie sa se implineasca, mai ales cand este vorba de un pericol public. Nu ne plangem toti? Sa ne plangem unde trebuie: la parchet. Multumesc pentru comunicarii despre situatia reala. Mai sunt atata de probleme. Dar ma bucur cu tot si foarte mult cu trairea in Romania, este o tara minunata.
Extrapolez putin...
Nu stiu cat de adevarat este (nu am o sursa concreta) insa, la o tara vecina, atunci cand o persoana este/era descoperita intr-un loc public, sub influenta bauturilor alcoolice, era dusa...unde credeti?Nu la Politie, ci era insotita de catre reprezentantii Politiei locale, intr-un centru special amenajat (baie comunala-sa-i zicem) unde, era "tratat corespunzator-la modul pozitiv al problemei"(imbaiat, consiliat etc.) astfel incat, omul devenea relaxat si, intr-un final, adormea/se linistea.
A doua zi, acestuia i se prezenta contravaloarea serviciilor.Atunci de-abea se trezea cu adevarat iar experienta era atat de "scumpa", incat multi dintre potentialii "subiecti" renuntau la astfel de comportamente antisociale, fie ca auzeau despre acest lucru, fie ca participau direct si mediatizau acest lucru...
Daca nu aveau de unde sa achite c/v acelor servicii, trebuiau sa "munceasca in folosul comunitatii".
Eu una
nu sunt convinsa ca o
plangere penala impotriva autoritatilor, ar fi solutia rezolvarii unor astfel de "evenimente sociale"...cu grad sporit de pericol social...pentru noi toti.
Sa ne gandim ca noi nu suntem in stare sa rezolvam problema sociala a dependentilor de droguri... (din spusele unei mame disperate al carei unic copil -cred ca de 2-23 ani,
a acceptat sa faca un tratament de dezintoxicare intr-un centru specializat) astfel ca, parintii copiilor care sunt dependenti de droguri, sunt disperati, fac eforturi deosebite pentru a obtine metadona in centrele specializate si care ar trebui sa o ofere in mod gratuit ""pacientilor"...iar pentru acesti parinti, viata lor este un cosmar, din care spera sa se trezeasca intr-o zi.
Avem multe de facut pentru Romania, este foarte adevarat.:)
Intotdeauna este bine sa preintampini decat sa tratezi insa... la noi (avocatii in mod special) ajung deseori, cazurile care trebuiesc doar tratate...si cu titlu de exceptie cele care necesita "preventie".
:">