Am incheiat un contract de comodat cu o firma pentru ca ceasta sa-si stabileasca sediul social la adresa mea. In contract este specificat ca acesta este incheiat pe o perioada nedeterminata si se poate rezilia cu acordul ambelor parti. Mentionez ca intelegerea noastra cu asociatul firmei a fost ca in momentul in care firma se pune putin pe picioare ca sa zic asa acesta sa isi mute sediul la alta adresa. Acest lucru nu s-a intamplat , asociatul este plecat acum din tara si sediul firmei a ramas in continuare la mine fiindca nu avea unde sa il mute dar nici nu si-a dat interesul.
Intrebarea mea acum este cum as putea face eu ca aceasta firma sa nu mai aiba sediul la adresa mea. Am citit din postarile anterioare si o varianta ar fi fost retragerea acceptului de sediu. Am fost la ORC si consultantii de acolo mi-au spus ca u se mai poate asa ceva( in urma cu un an se putea) si ca singura solutie este sa ma adresez instantei. Acum daca poate cineva sa imi spuna care ar fi procedura , cat timp ar dura si binenteles care ar fi costurile acestei proceduri si daca poate face acest lucru un avocat sau trebuie sa fiu si eu prezenta peste tot.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Intr-adevar se poate face doar pe calea unei actiuni in justitie. Durata cu precizie nu o poate spune nimeni; cu aproximatie ar fi intre 6 luni si 1 an, cu o marja de 2-3 luni plus sau minus! ...#-o ... stiu ... cam incert ... dar asta este situatia! Bineinteles ca acest lucru il poate face un avocat, iar din momentul in care ati semnat contractul de reprezentare in instanta cu acel avocat, dvs. nu mai trebuie sa fiti prezenta la termenele de judecata.