avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa cu participare banca-garantie imobiliara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa cu participare banca-garantie imobiliara

buna ziua,
va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema
am cumpararat la un moment dat un bun pe baza de factura fara termen de plata pe ea doar cu o intelegere verbala sa platesc o anumita suma de bani de lunar
mi-am indeplinit aceasta obligatie pana cand am primit o notificare de la fisc sa nu mai achit nimic societatii vanzatoare ci sa platesc catre fisc intrucat aceasta nu si-a achitat la randul sau datoriile catre stat
de aici au inceput problemele - mi-a introdus cerere de insolventa si instanta a aprobat
era singurul meu creditor insa.... aveam un credit la banca care prin intrarea mea in insolventa a devenit scadent anticipat...o suma destul de mare... si garantata cu un imobil care nici macar nu imi apartine ci este a unei terte persoane
rugamintea mea este sa imi spuneti in ce masura este posibila si acceptabila urmatoarea solutie pe care banca mi-a oferit-o
garantul ipotecar cumpara creanta pe care banca o are catre mine - si cu care s-a inscris deja la masa credala- banca nu mai are nici o pretentie fata de mine ca societate si devine creditor al meu garantul ipotecar care ulterior sa se retraga de la masa credala eu sa achit factura initiala care m-a bagat in insolventa si sa scap de faliment si sa functionez in continuare
asadar intrebarile mele sunt
1. se poate inlocui un creditor deja inscris la masa credala -in cazul meu garantul ipotecar - persoana fizica sa inlocuiasca banca
2. se poate retrage un creditor de la masa credala - respectiv garantul meu ipotecar
va multumesc anticipat si cat mai multe pareri m-ar ajuta enorm sunt intr-o situatie disperata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 19:22, 26 Noiembrie 2010
1.da
2.da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere de la masa credala marict marict imi puteti spune daca ma pot retrage de la masa credala a unui debitor aflat in insolventa de fapt situatia e urmatoarea - a existat un credit pe societate la ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Creditor banca la firma in insolventa helmuth helmuth buna ziua firma mea este in insolventa cu plan de reorganizare respectat in intregime pana la momentul actual .Printre creditori banca i ... (vezi toată discuția)