buna ziua,
va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema
am cumpararat la un moment dat un bun pe baza de factura fara termen de plata pe ea doar cu o intelegere verbala sa platesc o anumita suma de bani de lunar
mi-am indeplinit aceasta obligatie pana cand am primit o notificare de la fisc sa nu mai achit nimic societatii vanzatoare ci sa platesc catre fisc intrucat aceasta nu si-a achitat la randul sau datoriile catre stat
de aici au inceput problemele - mi-a introdus cerere de insolventa si instanta a aprobat
era singurul meu creditor insa.... aveam un credit la banca care prin intrarea mea in insolventa a devenit scadent anticipat...o suma destul de mare... si garantata cu un imobil care nici macar nu imi apartine ci este a unei terte persoane
rugamintea mea este sa imi spuneti in ce masura este posibila si acceptabila urmatoarea solutie pe care banca mi-a oferit-o
garantul ipotecar cumpara creanta pe care banca o are catre mine - si cu care s-a inscris deja la masa credala- banca nu mai are nici o pretentie fata de mine ca societate si devine creditor al meu garantul ipotecar care ulterior sa se retraga de la masa credala eu sa achit factura initiala care m-a bagat in insolventa si sa scap de faliment si sa functionez in continuare
asadar intrebarile mele sunt
1. se poate inlocui un creditor deja inscris la masa credala -in cazul meu garantul ipotecar - persoana fizica sa inlocuiasca banca
2. se poate retrage un creditor de la masa credala - respectiv garantul meu ipotecar
va multumesc anticipat si cat mai multe pareri m-ar ajuta enorm sunt intr-o situatie disperata
va multumesc