Ma numesc Munteanu Claudia sunt din Deva si am 25 de ani.(casatorita).Suntem 3 surori,toate casatorite.Bunica mea mia lasat o casa mostenire.Acte pe acea casa nu exista ,numai scrisori de mana cum se faceau pe vremuri,impozitul la primarie si curentul sunt trecute pe mine.Tatal meu si surorile nu au nici un fel de pretentie asupra casei ele stiu ca aceasta mia fost lasat de bunica mea mie deorece eu am avut grija de ea.Deocamdata nu sunt probleme dar stiti cum este in ziua de azi,oricand pot sa vina sa isi ceara partea.Mentionez ca am fost la CF si nu sa gasit casa in acel loc numai terenul cu ultimul proprietar din 1918.Bunica mea a cumparat casa in 1983,de atunci noi platim impozit la primarie.Asi vrea sa stiu care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine un titlu de proprietate sau un act de drept legal asupra casei.Va multumesc anticipat.
Stiti cum este la tara ,batrani nu pun pret pe acte de accea se si intampla multe escrocherii la noi in tara pentru ca ei sunt cei mai vulnerabili..In satul Ormindea unde este casa cred ca numai 70%din locuitori au acte notariale pe casa,si acestia siau facut in ultimii ani si majoritatea sunt tineri,cei batrani nu au nici acuma acte.Sunt sigur ca acest lucru se intampla in marea majoritate a satelor de la noi din tara.Multumesc inca odata de timpul si sfaturile acordate.
Din punctul meu de vedere functionarii de la primarie pot face ce vor cu terenurile si casele saracilor oameni. Vina e totusi a celor care din diverse cauze( bani,timp, birocratia prea mare) nu-si cer aceste acte de proprietate.
mai mult de jumatate din oamenii de la sate nu au acte pe case(ma refer la casele vechi):(, la fel si pentru terenuri. in rest sunt de acord cu ce a spus avlil
Mai intai verificati rolul fiscal al bunicii Dvs. sa vedeti de cand exercita posesia si in ce baza. Primaria trebuie sa aba un act in baza caruia sa va impoziteze, Daca exista un titlu, spuneti-ne si noua sa va dam o solutie in functie de ce titlu aveti. Macar o chitanta de mana, ceva.
In lipsa unui titlu, nu puteti adauga bunul la masa succesorala la notariat. O sa va ceara si titlu de proprietate pe langa certificatul de rol fiscal al bunicii, iar Dvs. nu aveti. Daca ati avea macar un act scris din care sa rezulte ca buni Dvs. a dobandit imobilul de la cineva, chiar de la stat, ati putea uzucapa deja. Altfel, asteptati pana se implinesc 30 de ani, si apoi cereti supliment la succsiune. Pana atunci insa, surorile Dvs. ar trebui ori sa renunte la succesiune, ori sa incheie un contract cu Dvs. prin care va lasa sa continuati posesia asupra casei parintesti sub beneficiul unei sulte (suma de bani cu caracter de despagubire unitara).
Uzucapiune
stefeld
Am dobandit o casa printr-un Contract de intretinere viagera in 1983, dupa decesul proprietarei intretinute. Terenul si curtea aferente casei nu le-am putut ... (vezi toată discuția)