avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termenul executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

termenul executarii silite

Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a trimis nici o somatie de executare de la un executor judecatoresc mai este in termen posibilitatea executarea silite a unei hotarari judecatoresti obtinute in anul 2005 ? ( stiu ca termenul este de 3 ani dar sa fie respectata procedura de executare silita altfel...)
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 13:58, 17 Februarie 2011
Pai daca tu stii ca nu mai sunt alte acte faci contestatia pe ce acte ai tu.
Daca nu esti sigur, lasa-l sa faca urmatorul act si il contesti pe ala in 15 zile si invoci si perimarea din urma.
Poti cere suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare.
Contestatia la executare se depune in 15 zile de cand iei cunostinta de act.
DA sunt sigur ca intre cele doua somatii NU mai exista niciun alt act de executare si ca,creditorul NU a mai facut nicio alta cerere de urmarire catre executor in afara de cea initiala.Deci nu s-a mai interesat de recuperarea prejudiciului.
Pai asta vroiam sa stiu,daca perimarea intervine de la sine sau NUMAI DACA o cere debitorul la data cand s-a produs aceasta.Perimarea se instaleaza si opereaza definitiv?Se poate constata co ocazia oricarei contestatii ulterioare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)