Buna seara. Sunt debutanta in invatamant si va rog sa ma informati daca este corect ca directorul solii sa asiste la trei ore consecutiv fara sa ma anunte cel putin cu o zi inainte, si sa scrie in fisa de evaluare a profesorului (sau cum se cheama) ca nu am cerut carnetele de elev cand am notat elevii, desi nici directorul nu face acest lucru niciodata.Eu credeam ca dirigintii trebuie sa faca acest lucru, iar cand imi aduceau copiii carnetul nu i-am refuzat niciodata . Ba mai mult, intreba elevii in timpul orei de modul in care se desfasoara orele mele. A scris in fisa de evaluare a profesorului, ca nu am verificat temele date in clasa la elevi desi am facut acest lucru. A zis ca am reclamatii de la parinti si cand i-am cerut dovada mi-a zis ca nu are niciuna scrisa dar ca o sa faca rost. De can m-am angajat la aceasta institutie mi-a facut probleme zi de zi, conlucrand in acest sens cu secretarele scolii in multe situatii. Nu mi-au acordat deducerea in prima luna, nu au vrut sa-mi dea prima de instalare, desi am depus cererea in septembrie, punand diferite motive, neinvocand nici un articol de lege care sa justifice neplata primei respective.etc. Ce pot sa fac in acest sens, ca e greu de suportat mi se intampla? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Este normal sa va asiste fara sa va anunte.
Este de bun - simt sa va anunte. Poate fi putin exces de zel, dar in perioada in care sunteti debutant, trebuie sa aveti si proiecte de lectie pentru fiecare ora de curs. Este indicat sa discutati cu seful de catedra daca aveti nedumeriri. Nu este abuz, cel mult lipsa de tact. Nu va asteptati ca directorii sa fie geniali! Sunt foarte multi oportunisti, slab pregatiti profesional, dar asta nu inseamna ca vor cu tot dinadinsul sa faca rau.
Verificarea temei pentru acasa este obligatorie, altfel activitatea dv. nu are toate elementele necesare pentru reactualizarea cunostintelor. Indicat este sa nu sariti peste etapele lectiei. Fiecare are rolul ei .
In privinta celorlalte probleme, prezentati problema inspectorului de specialitate si luati impreuna o decizie. Ati depus cerere scrisa, la care sa vi se raspunda de ce nu va acorda prima de instalare? Nu pareti a fi in primul an de invatamant, iar prima de instalare se acorda o singura data. Poate ati mai luat-o anul trecut.
Pertinente observatiile distinsei doamne "elena138".
Problemele de nerespectare a legislatiei invatamantului sau diferitele reactii neconforme ale directorului si ale colegilor dvs,trebuie aduse la cunostinta Inspectoratului Judetean,pe care aveti posibilitatea sa il seizati pe caile legale.
Cat priveste latura penala,invocata de dvs,nu exista elemente constitutive ale vreunei infractiuni