avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere salarii restante

Buna, am o nelamurire: am plecat de la o firma la care am fost 2 ani jumatate cu demisia la zi, s-a facut inventar ( eu am preluat gestiunea fara un inventar) si a iesit minus (precizez ca toate inventarele facute in 9 ani au iesit pe minus). Cand am plecat mai aveam de primit 2 salarii restante si plata a 42 de zile de concediu neluate din motive ce au tinut de firma si nu de mine. Salariile nu le`am primit inca (a trecut o luna) desi celelalte angajate au primit avansul pe septembrie iar acum am aflat ca vor sa`mi retina din banii de pe concediu si probabil si salariile. Intrebarea mea - AU DREPTUL??? Ce pot sa fac sa`mi primesc drepturile? ITM`ul ajuta???? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 27 Noiembrie 2010
Buna dimineata!

Nu au dreptul sa va retina salariile si banii pe concediu. Daca vor sa-si recupereze valoarea minusului iesit la inventar,trebuie sa faca o plangere,numai cu o hotarare judecatoreasca pot obtine acest lucru.
1. Nu au dreptul sa va retina fara a avea la baza o hotarare judecatoreasca .
2. ITM-ul va poate ajuta doar sa constate neplata drepturilor salariale , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi le plateasca.
3. Depuneti o sesizare la ITM si in acelasi timp sesizati si instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar cu probleme kpac kpac Buna ziua. Lucrez ca gestionar intr-un magazin care vinde produse de papetarie. O data la cateva luni se face inventar la care de fiecare data se iese minus ... (vezi toată discuția)
Plata salariu alexandrumn alexandrumn Buna ziua! Am si eu o problema. Pe data de 15.01.2010 am incheiat munca la fostul loc. era un magazin de materiale de constructii, Tot pe aceeasi data, era ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune... cum se stabileste vina? ancaantoce ancaantoce Buna ziua! M-am angajat pe 9 iulie 2012, la un magazin alimentar pe postul de vanzator-gestionar. Celelalte colege nu stiu sigur daca sunt trecute ca si ... (vezi toată discuția)