Buna, am o nelamurire: am plecat de la o firma la care am fost 2 ani jumatate cu demisia la zi, s-a facut inventar ( eu am preluat gestiunea fara un inventar) si a iesit minus (precizez ca toate inventarele facute in 9 ani au iesit pe minus). Cand am plecat mai aveam de primit 2 salarii restante si plata a 42 de zile de concediu neluate din motive ce au tinut de firma si nu de mine. Salariile nu le`am primit inca (a trecut o luna) desi celelalte angajate au primit avansul pe septembrie iar acum am aflat ca vor sa`mi retina din banii de pe concediu si probabil si salariile. Intrebarea mea - AU DREPTUL??? Ce pot sa fac sa`mi primesc drepturile? ITM`ul ajuta???? Multumesc
Nu au dreptul sa va retina salariile si banii pe concediu. Daca vor sa-si recupereze valoarea minusului iesit la inventar,trebuie sa faca o plangere,numai cu o hotarare judecatoreasca pot obtine acest lucru.
1. Nu au dreptul sa va retina fara a avea la baza o hotarare judecatoreasca .
2. ITM-ul va poate ajuta doar sa constate neplata drepturilor salariale , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi le plateasca.
3. Depuneti o sesizare la ITM si in acelasi timp sesizati si instanta de judecata.
Inventar cu probleme
kpac
Buna ziua. Lucrez ca gestionar intr-un magazin care vinde produse de papetarie. O data la cateva luni se face inventar la care de fiecare data se iese minus ... (vezi toată discuția)
Plata salariu
alexandrumn
Buna ziua!
Am si eu o problema.
Pe data de 15.01.2010 am incheiat munca la fostul loc. era un magazin de materiale de constructii,
Tot pe aceeasi data, era ... (vezi toată discuția)