avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... preluare credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

preluare credit

va rog frumos sa imi raspundeti daca creditul facut pe numele meu poate fi preluat de catre altcineva , eventual sotul in eventualitatea divortului ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:00, 29 Noiembrie 2010
creditul este facut pe numele meu deoarece asa cum am spus si mai sus aveam salariul mai mare si suma luata putea fi astfel mai mare
chiar daca acea casa e a lui, aveti un drept de creanta pt ce ati investit acolo impreuna. cu acei bani pe care ii obtineti la partaj, va platiti creditul.
imi cer scuze dar nu prea am inteles, repet situatia este aceasta credit facut pe numele meu, casa pe numele la amandoi, eu vreau sa vand casa ca sa imi recuperez banii, el nu vrea, vreau sa preia el creditul dar nu stiu daca spoate si vreau sa stiu daca tot ce am investit in casa , bunuri si altele, pot sa imi recuperez banii daca nu am facturi si daca el poate sa fie de rea credinta si sa spuna ca nu am bagat nimic ce fac?
Divortati si cereti partajul.Nu stiu daca se poate cere partaj atata timp cat esti casatorit.Cu banii de la partaj va achitati creditul.
am presupus gresit ca e casa lui.
daca acea casa e bun comun, faceti partaj, cereti o cota mai mare si aratati ca ati facut credit de x suma cu care ati facut asta si asta in casa.
daca vrea dansul sa pastreze casa, sa va platesca sulta cat stabileste in final instanta si din bani, platiti creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casă cumpărată de soț dar reconstruită în timpul căsătoriei. cu ce mă aleg în caz de divorț? Mihaelena1979 Mihaelena1979 Suntem împreună de 15 ani si căsătoriți de 10 ani.Ne-am despărțit deoarece a aparut o alta in viața lui.Stam intr-o casa pe care a cumparat-o de la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea se imparte? mixi64 mixi64 Buna ziua! sunt intr-o situatie foarte delicata.am lasat procura sotului ca sa vanda apartamentul meu mostenit de la parinti, eu fiind plecata la munca ,in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!!am ajuns la concluzia ca vreau sa divortez, casa in ... Deeadragos31 Deeadragos31 Buna ziua!!!am ajuns la concluzia ca vreau sa divortez,casa in care locuim este pe numele mamei și era ridicată înainte ca eu sa locuiesc cu soțul ... (vezi toată discuția)