avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistenta sociala batran paralizat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistenta sociala batran paralizat

Buna ziua,
Nici nu stiu cu ce sa incep...Tatal meu e batran si paralizat. S-a recasatorit dupa ce parintii mei au divortat si mama a murit, noi copii (2 majori) n-am pastrat legatura cu el noi fiind incredintati mamei dupa divort. Nevasta actuala nu are grija de el, il bate, nu-i da mancare, apa , el sta mai mult singur. Tata nu are nici un act (BI, certificate, contractul de vanzare cumparare al apartamentului, cardurile etc) i le-a luat actuala sotie care locuieste cu un alt barbat ca eu sa nu-l pot duce la azil. Eu stau in Focsani, el in judetul Galati , sora mea in Grecia. Rudele nu vor sa se ocupe de el si singurul lui ajutor am ramas eu. Am incercat sa=l duc la azil dar nevasta nu si-a dat acordul.
Ce pot sa fac sa-l duc la un azil? Pot sa-l duc in alt judet? Pot sa-l duc fara acordul sotiei? A fost anuntata asistenta sociala a primariei, politia dar nimeni nu poate face nimic din cauza nevestei si a actelor lipsa. Sotul meu nu vrea sa-l aduc acasa la noi si nici un asistent social desemnat de primarie nu vrea sa-l ajute din cauza nevestei .
Cum pot sa-l ajut (mi-e mila de el ...este fara bani - nevasta ii ia toti banii de pe card, fara acte, sufera de frig, foame, sete ) poate e cineva de pe forum si ma poate indruma ca eu am innebunit de cap . Va rog poate cineva imi da vreo idee !!!
Cum pot sa-l ajut?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 17:14, 3 Decembrie 2010
Solicitați Poliției să-i facă un act de identitate provizoriu. Eventual faceți și o plângere dacă ziceți că nevasta i-a luat actul de identitate. N-am înțeles de ce trebuie acordul soției. Domnul face parte din categoria persoanelor puse sub interdicție sau...? Dovada faptului că este proprietar acolo și un exemplar din actul de proprietate ar trebui să existe la Primărie, eventual mergeți și la cartea funciară și luați un extras cf. Întrebați la banca la care domnul are cardul pentru pensie dacă puteți face altul, nu se poate să nu existe soluții. Mi se pare aberant că autoritatea tutelară se împiedică de nevasta lui. Aberant... dar suntem în România deci... nu mă mai mir de nimic. Și în privința soțului, îmi cer scuze, dar este inuman, oricare dintre noi ar putea ajunge în situația bietului om, chiar și părinții lui.
Raspunsul acesta este o paranteza la situatia in care a ajuns - nu o scuza.
Tata a fost la viata lui un om tare,tare rau cu noi fosta lui familie.Mama mea s-a sinucis din cauza lui(a chinuit-o foarte tare) iar sotul meu stie cat de mult rau ne-a facut noua- copiilor lui si mamei mele de aceea nu vrea sa-l ajute. Actuala lui nevasta e mai mica cu vreo 20 si ceva de ani si e tiganca romanizata, fara bun simt, fara educatie si provine dintr-o familie de batausi. Nimeni dar absolut nici un vecin sau cineva care il cunoaste si stie ce rau ne-a facut noua nu ar ridica un pai de jos pentru "tata".
Of doamne , greu imi mai este numai cand ma gandesc in ce situatie a ajuns....
Cred ca mai mult am scris subiectul ca sa ma incurajez sa pot sa ma lupt cu nebunii, nevasta, directoarea de azil....
Faceti o sesizare la Primarie-serv. de asistenta sociala.
Pe baza anchetei se poate interna in azil, in acelasi timp putandu-se recupera actele, cardurile etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-act vanzare cumparare elena_smen elena_smen Buna ziua! as avea si eu un caz mai putin usor,in care nu gasesc solutia. parinti mei sunt divortati,tata s-a mutat la casa care i-a lasat-o mamaia(mamai ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dar mai ales de ajutor claudiu777 claudiu777 Am avut de platit niste amenzi de circulatie mai vechi.Nu le-am platit la timp si primaria m-ia blocat contul din banca.Problema e alta:DE CRACIUN FATA MEA A ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)