stau intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 3, in sectorul 2.
de curand, langa acest bloc a inceput constructia unui alt imobil p+5.
problema mea este ca acesta se construieste pe partea pe care eu am balconul.
pe langa discomfortul creat de acoperirea intregului meu apartament si lipsirea de luminozitate de acum inainte, distanta dintre marginea balconului meu si imobilul respectiv este de 107 cm iar de la peretele blocului la constructie de 240 cm.
Respecta aceasta constructie legislatia in vigoare?
Faceti o sesizare la Inspectoratul in constructii sau Disciplina in constructii.
Prezentati datele concrete cu adresa si numele dumneavoastra pentru a primi raspuns.
Imi amintesc ca la facultate(desi era ASE )invatam asa:
Distanta de amplasare a unui nou imobil fata de unul existent se face astfel inca proprietarul de la parterul imobilului existent sa vada cerul cu geamul inchis(privind drept in fata).
Deasemenea noul imobil nu poate avea mai mult de 2 etaje fata de cel din apropierea lui.Daca ar fi avut vecini in 4 directii se considera fata de cel cu cele mai putine etaje.Tot profesorul spunea si ca daca se respectau aceste 2 simple reglementari aveam un oras frumos.
Duceti-va repede la primaria sect 2, serv. urbanism sau serv. disciplina in constructii si explicati-le situatia.
Si cereti sa consultati autorizatia de constructie.
Daca e nevoie faceti si o plingere scrisa.
Va dati seama ca cei care construiesc blocul au totusi ceva acte in spate. Dar ca si probabil au si uns pe cine trebuie.
O distanta intre blocuri, de 1 m este extrem extrem de mica.
Ce se intimpla in caz de cutremur? Sau incendiu, cind ar tb intervenit pe exterior?
Se poate intocmi si un studiu de insorire.
Insa cel mai bine luati legatura cu toti vecini si impreuna cu administratorul faceti ceva.