avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fundatie sau institutie bugetara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fundatie sau institutie bugetara?

Am fost angajata intr-o institutie bugetara apoi ca sa fim salvati de og63 2010 ne-a preluat o anumita fundatie (prin demisie de la acea institutie si reangajare la fundatie)o parte din angajati urmau sa plece in somaj.Ei au deschis o actiune judecatoreasca de unde Curtea de Apel a decis joi că hotărârea Consiliului Local ce viza disponibilizarea a zeci de angajaţi de la instituţia de cultură nu este legală, sentinţa fiind irevocabilă.Cu mine cum va ramine? la fundatie sau la institutie?(ca angajat)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 28 Noiembrie 2010
Trebuie sa va spun ca "disponibilizarea" de care vorbiti nu se leaga coerent cu "demisia" dvs. In situatia in care, cu adevarat, ati demisionat, raportul juridc de munca a incetat, ca act unilateral de vointadin partea dvs., fara a crea nicio obligatie pentru angajator. De aceea, in aceasta situatie si avind la dispozitie numai aceste elemente de analiza oferite, va pot spune ca nici decizia instantei cu privire la "disponibilizarile" ilegale, nu are nicio aplicabilitate celor ce au demisionat.
~ Conținut șters la cerere ~
socela a scris:

Am fost angajata intr-o institutie bugetara apoi ca sa fim salvati de og63 2010 ne-a preluat o anumita fundatie (prin demisie de la acea institutie si reangajare la fundatie)o parte din angajati urmau sa plece in somaj.Ei au deschis o actiune judecatoreasca de unde Curtea de Apel a decis joi că hotărârea Consiliului Local ce viza disponibilizarea a zeci de angajaţi de la instituţia de cultură nu este legală, sentinţa fiind irevocabilă.Cu mine cum va ramine? la fundatie sau la institutie?(ca angajat)

V-ati dat demisia sau ati fost disponibilizata? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime in munca elenasuch elenasuch buna ziua am rugamintea de a ma lamuri daca eu lucrez intr o fundatie dar ca punct de lucru intr o institutie bugetara ( salariul ami este platit de la ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie de conducere Simon Nelli Intreprindere Individuala Simon Nelli Intreprindere Individuala Buna ziua! Am fost angajata la o anumita Autoritate Contractanta in functia de sef birou achizitii.In urma unor neintelegeri in ceea ce priveste atributiunile ... (vezi toată discuția)
Transfer? papic papic Buna ziua, daca lucrez la un grup de firme X&Y, sunt angajat pe firma X de doi ani, acum vor sa treaca toti angajatii de la firma X la firma Y,se face prin ... (vezi toată discuția)