avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi achitate cu cardul personal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi achitate cu cardul personal

Buna ziua,
Am si io o mare problema, ma confrunt adesea cu diversi clienti...
Facturile fiscale, emise pe firma pot fii achitate cu cardul personal? Si as vrea sa mai stiu daca exista o lege si care ar fii aceasta?
Va multumesc, Alexandra!
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:17, 27 Noiembrie 2010
Facturile trebuie achitate. Daca disponibilitatile provin din surse proprii sau atrase nu are importanta. Cardul personal se poate constitui intro sursa atrasa (imprumut firma) care pe deasupra este si mai elocventa decat forma clasica de acoperire a soldului de casa negativ.
Legile - de regula stabilesc (adica ingradesc intrun fel) o anumita conduita - aceasta fiind de a face sau de a nu face. Ceea ce nu este interzis prin lege este permis - ca o generalitate. Legile nu pot insa suplini imaginatia oamenilor si felul propriu al fiecaruia de a actiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold casa mare constanta.sandu constanta.sandu Buna ziua. Am preluat contabilitatea la o firma si am urmatoarea situatie; contul 5311 are un sold debitor de 16513; Sold cont 1171 debitor 1640. Eu ... (vezi toată discuția)
Declarare faliment firma inactiva andreea_in andreea_in Buna ziua. Problema este urmatoarea: Firma la care sunt administratori sotul si socrul meu nu mai are activitate din octombrie 2012. Teoretic, la incetarea ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent bucu bucu la ora 21 20 a sunat o doamna de la o banca care datorez 2500 ron sa platesc pana vineri macar 700ron in caz contrar luni 18 oct dimineata vine executorul la ... (vezi toată discuția)