avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua!
Tatal meu a inchieiat un antecontract de vanzare cumparare sinalagmatic in fata avocatului, in care este precizat pretul si care a fost primit de catre cumparator la data incheierii antecontractului, si anumite clauze din care rezulta ca nu trebuie ca vanzatorul sa se razgandeasca.
Insa vanzatorul s-a razgandit si astfel noi am apelat la instanta, insa vanzatorul nu s-a prezenta la proces decat dupa un an de zile si dupa primirea a mai multor citatii.

Si una peste alta mai avem o problema, si anume ca titlul de propritate al terenului este la primarie insa vanzatorul nu vrea sa-l ridice,( doar titlul de proprietate al casei este in posesia cumparatorului.)

Ce se va intampla in cazul asta?

Multumesc anticipat,
Alina
Cel mai recent răspuns: Alinadragomir , utilizator 19:16, 3 Decembrie 2010
solicitati instantei sa faca o adresa catre primarie pt comunicarea acestui inscris. dvs ati solicitat instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, nu?
antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta o promisiune de vanzare , astfel ca instanta va da o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare .Cred ca in momentul in care ati incheiat antecontractul trebuia saverificati si actele de proprietate ale vanzatorului, cum ar fi acel titlu pentru teren. Nu e nici o problema ca titlul se afla la primarie ,promisiunea este valabila. Trebuie sa chemati si Primaria (comisia) in judecata pentru a fi opozabina hotararea si a va recunoaste ca proprietari. faceti demersuri si obtineti dovezi din care sa rezulte ca vanzatorul este adevaratul proprietar. Problema ar fi daca el ar fi in indiviziune cu altcineva pe acel teren. Avocatul dvs. stie ce are de facut .
mai sunt si alte raspunsuri la aceasta speta?

Multumesc,
Alina
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Alinadragomir, utilizator
Buna ziua!
La termenul pe care l-am avut pe 02.12.2010, instanta a spus ca o sa faca o adresa catre primarie pt comunicarea titlului de proprietate asupra terenului, si a mai intrebat avocata celeilalte parti daca a contestat antecontractul de vanzare cumparare.....
Ce credeti ca mai urmeaaza,,,sau ce este de facut?
Va multumesc pentru ajutor,
Alina Dragomir

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare si reemitere antecontract de vanzare cumparare teren PRONET PRONET Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri vis a vis de efectele ce le produce un antecontract. Le mentionez mai jos si va multumesc anticipat pt orice ... (vezi toată discuția)
Hotarâre care sã þinã loc de act autentic ssm1979 ssm1979 Am următoarea speţă : prin antecontract (promisiune bilaterală de vânzare) A se obligă să-i vână lui B un teren pentru suma de x lei care au fost ... (vezi toată discuția)