avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate fiscala

Buna ziua,
In Ianuarie 2008 am infiintat un srl la care sunt asociat unic.
Am doua intrebari si as fi f. recunoscator daca cineva m-ar putea lamuri:
-acest srl poate avea activitate fara a avea un angajat?
-cum pot trece un autoturism contractat pe persoana fizica, prin credit bancar, pe acest srl,
astfel incat sa pot deduce cheltuielile legate de carburanti, dar si cele aferente ratei lunare pe care o platesc la banca?
Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:24, 18 Martie 2008
Va raspund pt ultima data: NU AVETI NEVOIE DE ANGAJATI!!! Sunt avocatul mai multor societati care functioneaza fara a avea angajati, iar daca tot ati intrebat de lege, va pot spune ca nu exista niciun text de lege care sa impuna unei SC sa incheie contracte de munca, acesta fiind doar un drept al sau.
O societate are personalitate juridica (adica e privita de lege ca fiind o persoana distincta de asociatii si/sau angajatii ei si poate avea drepturi si obligatii in nume propriu), are nevoie doar de un administrator (care poate fi si angajat, dar de cele mai multe ori este numit prin actul constituitiv si atunci nu este necesar un contract de munca).
Daca tot nu ma credeti, e pierderea dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
pretonius a scris:

Activitatea mea nu e de productie, ci de consultanta.
Si totusi,.....nu sunt lamurit pe deplin asupra necesitatii de a avea angajati pentru a desfasura o activitate.

Inseamna ca principalul tau mijloc de productie e mic, cenusiu si cantareste cca. 1,3 kg. si poti sa-l folosesti linistit in slujba firmei tale chiar si neangajat.
Serios. Nu te obliga nimeni sa ai angajati.
abcdeadi a scris:

persoana fizica este totuna cu persoana juridica ? ma indoesc ...

Nu asta am spus, dar din partea societatii va folosi masina tot o persoana fizica, nu? Adica tot asociatul proprietar al masinii..... Iar de contractul de inchiriere nu prea are banca cum sa afle, societatea fiind chiar a proprietarului..... Pentru ca trebuie sa ne referim la cazul concret cand propunem solutii.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Acum sunt lamurit in ceaa ce priveste angajatii. Multumesc: :)
In ceea ce priveste administratorul, asociatul unic indeplineste rolul de administrator sau trebuie un act aditional la actul constitutiv?
E posibil sa scrie deja in actul const. ca asociatul unic e si administrator, in caz contrar, faceti un act aditional (va trebui inregistrat la ORC).

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Deduceri combustibil pentru auto in comodat anitsirc anitsirc In cazul in care fac contract de comodat intre firma si masina unei rude. Pentru firma lucreaza doar unicul asociat, firma neavand nici un angajat. Unicul ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)