avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Admninistratora neinteresat de problemele blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Admninistratora neinteresat de problemele blocului

Locuiesc intr`un bloc cu 4 etaje. A fost bloc de nefamilisti, dar de ceva timp s`a dat acordul vanzarii camerelor de aici.
De circa 3 luni m`am mutat si eu cu sotul si fetita mea.
Problema care ne deranjeaza este urmatoarea:
Subsolul blocului este plin de materii fecale si urina. Administratora a pus un afis ca se strang bani acum 4 luni, dar lumea nu vrea sa dea bani, Prefera sa fumeze si sa bea in loc sa golim subsolul, sa scapam de mizerie, infectie si un miros insuportabil. Au dat circa 20 de persoane din 80 si ceva de familii. Si eu am platit un 150 RON (suma care s`a cerut pe familie). Dar administratora nu face nimic pentru a strange banii. Sta cu mana`n san si asteapta fara sa aiba initiativa.
Eu am fost la primarie si m`am interesat ce rezolvari ar putea fi. Mi s`a spus ca ar putea sa treaca la plata intretinerii suma ce revine pe familie pentru golirea subsolului si repararea conductei principale, sa stranga bani de la locatari(solutie care nu se va rezolva niciodata daca nu se face ceva). M`am interesat si mai departe, si am discutat problema aceasta cu niste admnisitratori care isi fac treaba in alte blocuri din alte zone ale orasului. Acestia mi`au spus ca ar trebui sa ma duc la departamentul Indrumare si control a asociatiilor de locatari.
Nu stiu ce ar trebui sa fac. Vreau sa pot face ceva sa o oblig sa faca ceva pentru golirea subsolului. Nu vreau sa iau diferite boli si nici fetita mea nu vreau sa pateasca vreo ceva (are abia 11 luni).
Stiu ca administratorii pentru ajunge la aceasta meserie trebuie sa mearga la judecatorie si sa depuna un juramant ca se vor ocupa de blocul care il au in grija.
Va rog sa imi dati o mana de ajutor. Indrumati`ma unde ar trebui sa merg pentru a o convinge, in orice mod, sa rezolve odata problema asta.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:04, 30 Noiembrie 2010
1-Administratorul de imobil persoana fizica pentru a obtine atestat de practica,
necesita sa parcurga cursurile sustinute de primarie,ulterior in baza cunostiintelor da examen ,si obtine sau nu atestatul de practica
2-In cauza fiind imobil de nefamilisti,urmeaza ca proprietarii sa desfasoare demersuri pentru infiintarea asociatiei de proprietari,urmand ca persoana ca va obtine mandatul de presedinte ,sa desfasoare activitati in interesul general al tuturor proprietarilor ,printre care si cele legate de dezafectarea focarului de infectie existent in subsol
Si daca administratora nu vrea sa faca nimic? ca cica i se urca locatarii in cap daca trece plata golorii subsolului pe nota intretinerii pentru fiecare camera.
Ce pot eu sa fac ca sa o oblig prin lege sau ceva?
Administratorul de imobil are simpla calitate de angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta sa exeute dispozitiile reprezentantilor asociatiei si autoritatilor
Pentru solutionare sesizati oficial atat presedintele de asociatie care este reprezentantul legal al acesteia cat si serviciul specializat din cadrul primariei
Grea misiune aveti, daca vreti sa urniti din loc o piatra de moara...! :rolleyes:

Daca va preocupa ideea sa urniti din loc aceasta piatra de moara, cititi si "pe dunga", de cate ori este nevoie:
1. Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
si
2. H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Cu siguranta, le veti gasi pe site, aici, postate de doamna elga50 si colegii dumneaei (pentru care am toata stima, pentru cat de bine fac ordine pe-aci, printre noi si prin documentele pe care le posteaza tot pentru noi!)

Veti gasi multe raspunsuri la multe intrebari pe care vi le ridicati acum... O sa intelegeti si ce trebuia sa va raspunda Primaria, dar si ca trebuie sa schimbati totul acolo, de la administrator, pana la ultimul individ care nu vrea sa se alinieze la liniile ce trebuie trasate cat mai repede... Apropo de linii, din experienta personala am observat ca oamenii se simt mult mai siguri pe fiecare pas, daca cineva le traseaza o linie dupa care sa se ghideze. Concret, am observat cum se parcheaza frumos pana si cei mai necivilizati concetateni, doar daca au trasate niste banale linii de incadrare, pe asfalt... :giggle:

Altfel, daca nu cititi singura, din gura-n gura e greu sa alegeti ce va trebuie, deoarece numai dvs.cunoasteti toate datele problemei...

Stiu ca suna al dracului de nasol sa-ti spuna unu' ca tre' sa citesti de 20 de ori aceste doua acte normative, dar... personal, cred ca e singura sansa pentru a ajunge in stare sa taiati coada pisicii...
Dupa care, restul devine... sport. :))

Succes!:console::luck:
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
ContSters55280, utilizator
Informati-va, sau poate stiti deja, daca exista in asociatia dum,neavoastra un comitet executiv si-un presedinte. Acestia ar trebui sa fi fost alesi de proprietari, de dumneavoastra. Presedintele trebuie sa discute cu proprietarii, sa dea dispozitie administratorului cum sa rezolve problema atat cu privire la lucrare cat si cu privire la adunarea banilor.
Cititi legislatia, asa cum s-a spus foarte bine mai sus, dar discutati si cu vecinii. Incercati sa convocati impreuna cu vecinii o adunare generala unde sa discutati aceste probleme si sa luati hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Asociatii de locatari noorux noorux Buna seara, indraznesc sa va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Domiciliez in Austria si am in proprietate in Ploiesti un apartament in care locuieste ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)