avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturile parintesti

Buna seara!am nevoie de niste informatii foarte importante pentru mine!am un baietel de 5ani pe care tatal sau nu l-a vizitat niciodata!trimite o pensie alimentara prin parintii sai desi locuieste cu acestia!de curand l-am dat in judecata pt majorararea pensiei de intretinere si cu siguranta va fii foarte indignat de acest lucru!copilul nu il cunoste si as vrea sa stiu daca in conditiile astea poate fii decazut din drepturile parintesti!repet,nu a vizitat niciodata copilul iar pentru ca l-am dus in instanta ar fii in stare sa vina sa-mi ceara copilul ceea ce eu nu pot accepta pentru ca nu i-ar face bine copilului si pentru ca acesta ar fii in stare sa-i faca rau pentru a ma face pe mine sa sufar!as dori sa nu ma mai simt amenintata de prezenta lui si vreau sa stiu ce se poate face in acest sens!sunr recasatorita iar baietelul meu ii spune tata sotului meu!
Cel mai recent răspuns: alina nica , utilizator 22:14, 28 Noiembrie 2010
Faptul de a vizita copilul este un drept al celuilalt parine care nu are copilul incredintat, dar aceasta nu este o obligatie imperativa.
Singura obligatie impusa de lege este plata periodica a pensiei de intretinere.
Pentru ca da dovada de indiferenta fata de propiul copil, nu poate fi sanctionat decat moral de familie si comunitate, nu si de lege.
De asemenea, acest aspect al indiferentai va ajuta intr-un eventual caz in care va solicita acuma custodia copilului, fapt ce va reiesi dintr-o ancheta sociala.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)
Neintelegere ralu_2008 ralu_2008 faceti-ma sa inteleg... daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul nu plateste pensie de intretinere si nu se intereseaza de copil...nu poate fi ... (vezi toată discuția)