avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
este normal ca societatea care vireaza pensia alimentara sa stabileasca o suma fixa lunar si nu cea stabilita de lege(25% din venitul realizat lunar), din comoditatea de a nu face calcule lunar?Unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a remedia situatia?
Cel mai recent răspuns: marser13 , utilizator 09:04, 30 Noiembrie 2010
societatea este obligata sa aplice hot judecatoreasca. sunt instante care spun procentul din salariu apoi nominalizeaza o anume suma si atunci indiferent de fluctuatii firma vireaza suma nominalizata. daca firma face asta din comoditate atunci faceti o cerere si solicitati sa respecte decizia data de instanta. eventual motivati cu faptul ca nu doriti sa fiti chemat in instanta pt fiecare fluctuatie a salariului mai mica sau mai mare. dar repet cititi bine decizia inainte.
Exista posibilitatea ca angajatul sa aiba acelasi venit lunar si atunci suma pe care societatea o retine si v-o vireaza este constanta.
baietzika a scris:

societatea este obligata sa aplice hot judecatoreasca. sunt instante care spun procentul din salariu apoi nominalizeaza o anume suma si atunci indiferent de fluctuatii firma vireaza suma nominalizata. daca firma face asta din comoditate atunci faceti o cerere si solicitati sa respecte decizia data de instanta. eventual motivati cu faptul ca nu doriti sa fiti chemat in instanta pt fiecare fluctuatie a salariului mai mica sau mai mare. dar repet cititi bine decizia inainte.

In paranteza am scris exact cum scrie in decizie si subliniez (25% la suta din venitul realizat lunar) iar societatea comerciala are un program de lucru non stop,credeti ca se poate realiza acelasi venit in fiecare luna cu un astfel de program ??? in plus chiar societatea m-a informat ca " a decis o suma fixa sa nu se mai calculeze lunar datorita fluctuatiilor de salariu" cred ca din comoditate , este normal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul procesului de divort yvon yvon Buna ziua ! In data de 21.10.2010 am avut ultima infatisare in procesul de divort. Avocata celeilalte parti a dorit sa depuna concuziile in scris si s-a mai ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie de intretinere ContSters289190 ContSters289190 Rog foarte mult sa imi dati si mie urmatoarele lamuriri: Am un salariu mult mai mic decit mi s-a stabilit in 2010 sa platesc o pensie de intretinere . 1 daca ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la scoala de soferi pentru un angajat criss_ty criss_ty Buna ziua. Sunt instructor auto independent si dupa ultimele legi aparute nu mai am voie sa-mi desfasor activitatea doar daca sunt angajat al unei scoli de ... (vezi toată discuția)