avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pronuntare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pronuntare divort

Buna,stie cineva cam cat dureaza pana un judecator da pronuntul definitiv de divort de la ultima infatisare cu martori?
Ultima infatisare a fost pe 1 octombrie si dupa 30 zile ar fi trebuit sa primim un raspuns de la judecatorie,dar nu am primit nimic.
Asteptam cu nerabdare,se apropie sarbatorile si am vrea sa stim ce avem de facut.
Este vorba despre judecatoria Buzau.
Va multumesc anticipat.
Gina
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 10:39, 29 Noiembrie 2010
daca la ultimul termen nu a ramas in pronuntare probabil ca va mai fi un termen. recomandarea mea este sa verificati la instanta pe ecris daca mai este un termen.
daca ramanea in pronuntare, in 30 de zile trebuia sa primiti acasa sentinta.
ar fi bine totusi sa verificati poate nu ati dat adresa corecta sau cumva nu a ajuns la dvs sentinta. intrebati la arhiva judecatoriei.
o zi buna
Pronuntarea nu este conditionata de vointa partilor implicate, fiind optararea completului in urma analizarii probelor administrate in cauza
Sunt spete in care completul se pronunta imediat,alte spete cu complexitate aparte ,in care instanta poate dispune chiar amanarea pronuntarii
pai de obicei ramane in pronuntare in cinci zile das decizia, in 30 o scrie si apoi cateva zile pana se trimite. e cu drept de recurs asa ca trebuie sa mai astepti 30 zile dupa care te duci cu hartia la trib sa-ti puna stampila ca e definitiva. daca esti nerab nu mai astepta posta si megi la trib si ti-o da personal daca este redactata. dar repet 30 zile pt recurs de cand ai primit-o. in principiu daca e doar divort si e culpa comuna nu se admite recus. tb mai multe detalii pt mai multe inf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva proces paternitate. MgcMarius MgcMarius Pe 11 noiembrie a fost ultima infatisare în cadrul unui proces de paternitate in cadrul căreia reclamantul a primit decizia de câștig. Cum acest proces ... (vezi toată discuția)