avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme asociatie proprietari

1.Locuiesc intr-un bloc la care incalzirea se face cu agent termic de la RADET. In urma cu aproape 2 ani mai multi locatari ne-am racordat la reteaua de gaze naturale a orasului obtinand acordul vecinilor de a monta in scara blocului instalatiile aferente. Problemele incep abia dupa : o parte avem centrale de apartament pe gaze, o parte se incalzesc de la RADET. De catre cine se suporta cheltuieli aferente intretinerii conductelor de apa calda si caldura daca noi ne-am debransat de la aceasta retea (atentie cu acordul vecinilor) si avem instalatie separata?
Eu am citit HG400/2003 si nicaieri nu gasesc un articol care sa prevada si situatii in care exista 2 modalitati de distributie a agentului termic in acelasi bloc si modul de repartizare al cheltuielilor aferente. Se poate hotari prin Statutul Asociatiei modul de plata privind intretinerea instalatiilor in cazul in care intr-un bloc exista mai multe tipuri de centrale? sau exista alta modalitate?

2. In acelasi bloc fostul administrator si presedintele blocului pe care eu nu-i cunosc pt ca sunt un locatar mai nou, in urma cu cca. 4 ani au delapidat o suma de bani considerabila la vremea respectiva (aproximativ 100 milioane lei vechi) si nu s-a luat nici o masura.
Astazi in Adunarea Generala a Asociatiei s-a pus problema sa ii actionam in instanta. Este prea tarziu, exista o lege in care se spune ca aceste fapte se prescriu dupa o anumita perioada de timp?

MA POATEAJUTA CINEVA CU UN RASPUNS?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:45, 13 Septembrie 2008
părţilor comune din apartamente".PÁRT//E părţi f. Porţiune dintr-un spaţiu; loc.,deci ce spatiu din apart,este la comun?

coloane de incalzire aflate in proprietate comuna,ce trec prin interiorul proprietatii individuale
Aceasta este formularea corecta la discutia propusa de mine si interpretata in fel si chip de altii si de asemenea,daca aceste coloane sunt in proprietate comuna,repararea lor trebuie suportata de toata asociatia (chiar daca sunt in interiorul proprietatii individuale).Ma refer la tevile verticale care trec prin apartament.

Q(indiv. pc inc.) =0, EMISIA DE CALDURA FIIND ZERO DATORITA IZOLARII TEVILOR, FAPT CE POATE FI DOVEDIT CE ORICE EXPERTIZA TEHNICA, TEMPERATURA PERETELUI DE RIGIPS FIIND EGALA CU TEMPERATURA UNEI PLACI DE RIGIPS TINUTA LA TEMPERATURA CAMEREI, AMBELE MASURATORI FIIND FACUTE IN ACELEASI CONDITII (ACEEASI INCAPERE SI ACELASI NIVEL FATA DE PARDOSEALA)

contravaloarea energiei termice consumate pentru încalzire, ce trebuie achitata de un
proprietar al unui spatiu cu destinatie de locuinta, desprins de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.

FAPT CE POATE FI DOVEDIT CE ORICE EXPERTIZA TEHNICA

Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii.

in conditiile in care AVEM SCHIMBATE COLOANELE DE INCALZIRE CU TEAVA DE POLIPROPILENA (CARE AU COEFICIENTUL DE EMISIE TERMICA F SCAZUTA), TEVI PE CARE LE-AM IZOLAT ATIT CU IZOLATIE TERMICA, CIT SI PRIN INCASTRAREA LOR IN RIGIPS,

Este interzisa dezafectarea, blindarea sau modificarea amplasamentului coloanelor de încalzire ori a coloanelor de aerisire din interiorul apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie decât cea de locuinta, acestea fiind instalatii aflate în proprietate comuna.

Nici eu nu sunt de acord cu legea asta.Si eu am tevile incastrate in rigips.Dar daca membrii asociatiei au venit si mi-au prezentat legea care este destul de clara si numai sa nu vrei nu intelegi,eu ce pot sa fac?Sa ii dau in judecata?:giggle:
Si pana la urma este adevarat ca intr-o asociatie de proprietari fiecare interpreteaza legea in folosul sau?
Intrebare de bun simt: DE CE SA PLATESC CEVA CE NU CONSUM?

Am tevile izolate . Pierderile de caldura pe cei 2.5 m de teva sunt nesemnificative. De ce sa platesc pt ea?
De ce va mai puneti problema platii daca sunt nesemnificative? Cate lucruri nu platiti fara sa va dea cineva socoteala?. Macar pentru 2.5 m teava e cineva care va spune de ce trebuie sa platiti si cat, adica va da socoteala. E lege ....asa scrie la lege si cei care impart cheltuielile trebuie sa tine cont de lege, altfel am trai ca-n jugla....desi....nu suntem prea departe ..Probleme de acest gen (separarea de partea comuna a blocului) e ca cei care vor sa-si creeze conditiile dintr-o casuta incearca sa creeze aceasta casuta nu pe o bucatica de teren pe care s-o si plateasca, ci s-o protapeasca in mijlocul unei proprietati comune. Dusa la extrem aceasta dihotomie exista intre cel care "n-are" si il invidiza pe cel care vrea sa-si faca "tichie de margaritar". Intre aceste doua limite nu va exista niciodata o invoiala de bunavoie si atunci intervine legea care-i pune la locurile lor pe amandoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unei coloane de apa calda pe verticala elena covaci elena covaci Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei ... (vezi toată discuția)
Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie daniel71 daniel71 #-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament danuca_dana danuca_dana Buna seara! Ma numesc Dana. Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul 2. In planseul dintre etaje, respectiv etajul2 si etajul 1, s-a spart teava de apa ... (vezi toată discuția)