Buna ziua,
As dori,daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema semnalata mai jos.
In anul 2008 m-am inscris la facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Spiru Haret,specializare-Engleza-Germana forma de invatamant la distanta,am urmat timp de un an de zile cursurile acestei facultati la forma de invatamant pentru care am optat in momentul in care m-am inscris,iar in 2009 facultatea a luat decizia de a trece toti studentii de la forma de invatamant la distanta catre invatamantul de zi(am aflat ulterior ca acest lucru s-a facut pentru ca in 2009 s-a emis o ordonanta prin care se desfiintau toate centrele id ale acestei universitati),personal fiind imposibil sa urmez cursurile facultatii aflate in Bucuresti,avand in vedere ca eu locuiesc in Ploiesti si pe langa toate acestea nu dispuneam de resursele de timp si financiare pentru deplasare periodica la Bucuresti.Astfel m-am vazut nevoita ca la inceputul anului 2 de studiu sa fac o cerere de transfer catre o alta specializare:Romana-Engleza,care imi oferea un invatamant la fara frecventa si totodata,fiind de buna credinta si sperand intr-un raspuns pozitiv(dupa ce in prealabil m-am consultanta cu doamna secretara) am achitat si prima rata a anului II de studiu.Din pacate,cererea de transfer a fost respinsa,iar eu m-am trezit fara nici un fel de alta alternativa.Pierdusem 1 an de zile in zadar,am investit efort si bani,in ceva ce nu ma ajuta absolut deloc.
In final,am inghetat anul,si am facut o cerere de returnare a ratei pt anul II,care a fost pierduta pana la urma si nu a mai ajuns unde trebuia.
Dupa 1 an de zile,in luna octombrie a acestui an am formulat o noua cerere,mai elaborata,in care am cerut din nou,returnarea primei rate pt anul II si returnarea integrala a taxelor scolare pt anul I.
Am primit un raspuns,in cele din urma,dupa lungi insistente si bataie de cap cu stimatele doamne secretare,care se pare,ca inca nu au invatat ca este de bun simt sa raspunzi la un e-mail in timp util,cum ca mi se va returna aceea rata pt anul II,insa nu se pomeneste nimic de taxele pt anul I,in consecinta acelea nu mi se vor da inapoi.
Nu mi se pare catusi de normal sa ma inscriu la o forma de invatamant,sa merg asa 1 an si dupa acest an sa ma treaca la zi printr-o decizie exclusiv a lor,sau mai degraba a celei care a emis ordonata.Totusi,trebuie luat in considerare faptul ca foarte multi oameni s-au inscris la distanta,tocmai pentru ca nu au resurse financiare sau de timp pt invatamantul la zi,daca vroiam facultate la zi,mergeam direct la Bucuresti si o faceam.Vina,in totoalitate,sau in cea mai mare parte apartine facultatii,care practic minte oamenii cu aceste specializari care ba sunt,ba nu sunt acreditate si din pacate iau plasa,ca si mine.
Ma gandesc serios,sa dau aceseasta institutie in judecata,ma gandesc totodata sa ii dau in judecata fara avocat pt ca momentan nu dispun de foarte multi bani si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
15:14, 29 Noiembrie 2010