Este vorba de baietelul meu in varsta de 2 ani. In urma unei neurtopenii tranzitorie dar recurenta si a unui weezing recurent dobandit in urma bronsitelor si larigitelor repetate, medicul de familie ne-a propus sa incercam sa prelungim cic-ul pana la varsta de 3 ani, in baza unui grad de gandicap. Am obtinut un certificat medical de la un medic specialist si impreuna cu alte scrisori medicale ne-am prezentat la comisia de asistenta sociala copii, comisie care a hotarat incadrarea copilului intr-un grad de handicap usor. Cei de la primaria comunitara mi-au zis ca se incadreaza la prelungirea indemnizatiei pana la 3 ani,indiferent de gradul de handicap, doar ca au nevoie pe langa hotararea de incadrare in handicap (fie el si usor) si de un certificat de incadrare. Cei de la asistenta sociala sustin ca pentru toate gradele de handicap se elibereaza acel certificat mai putin pentru gradul usor, deoarece la acest grad nu e nevoie de un plan bine stabilit de recuperare doar de vizite repetate la medic si de urmat tratamentul recomandat.
Sunt confuza. Beneficiez eu oare de prelungirea cic-ului pana la varsta de 3 ani? daca da, unde ma adresez? daca nu, de ce mi-au mai dat incadrare in grad, daca copilul inclusiv eu, mama, nu beneficiem de nici un drept? Puteau sa nu mi-l incaderze...zic si eu.
V multumesc.
1. In comisie nu cred ca exista medic sau psiholog, ci doar un asistent social, restul au pregatire in orice alt domeniu.
2. Hotararea Comisiei poate fi atacata in instanta.
3. Depuneti contestatie scrisa la Comisie si, in functie de raspuns, mergeti sau nu in instanta.
In baza documentelor medicale pe care le detineti solicitati precizari din partea Autoritatii Nationale pentru persoane cu Handicap Comisia Superioara de expertiza medicala ,Bucuresti,str Cezar Bolliac nr 42,sector 3,cod 74304 ,CP 4-2