Printr-un contract de cesiune drepturi litigioasa am preluat o parte dintr-o mostenire, un apartament , la care suntem 3 coproprietari (suucesiune facuta in instanta - hot def si irevocabila- unul din cei trei este citat numai prin publicitate , nestiindu-se nimic de el de 12 ani , acestuia i se atribuie 3/8) . In aceste conditii am depus la primarie acte pentru o autoriz de constructie ( un gol de usa , o usa inchisa , gard refacere) , am acordul celuilalt coproprietar, dar al celui lipsa nuam cum.Mi s-a comunicat ca nu mi se poate elibera autorizatia din acest motiv. Ce pot face? Initial mi-au primit documentatia, noi ceilalti 2 , am dat o declaratie la notar ca cel de-al treilea lipseste , dar acum mi-au refuzat eliberarea autorizatiei datorita acestui motiv.
Mentionez ca initial am dat un gol de usa , primaria m-a amendat , eu am facut contestatie , s-a ajuns in instanta , eu am castigat, iar acum.....
Ce as putea face? O solutie mai rapida !! Ca probabil o sa ma amendeze din nou sau mai stiu eu ce, am niste vecini pensionari care parasc tot ce misca.....
Multumesc mult!
Am primit raspunsul oficial de la Primariei, prin care mi se solicita sa aduc acordul notarial al coproprietarului lipsa pentru modiificarile solicitate in cadrul autorizatiei de constructie, dar nu mi se precizeaza nici o baza legala.
Din ceea ce am mai citit si eu pot exista exceptii de la regula unanimitatii , considerand ca fac un act de administare si nu de dispozitie , neprejudiciind coproprietarul lipsa.
De asemenea in Legea 50 ( autorizare constructii) se precizeaza ca, in cazul unei documentatii tehnice incomplete, fuctionarul respectiv trebuie sa solicite completarea acesteia in termen de 5 zile de la depunere, si nu de 25 .( dupa atatea mi-au raspuns ei).... da parca asta nu e documentatie incompleta tehnic.... Nu mi se precizeaza nici o baza legala nimic....
Ce as mai putea face..?..
Declararea disparitiei, numirea unui curator dureaza destul de mult..... si eu stau cu golul de usa fara autorizatie.....
Mai stie cineva vreo solutie?
Multumesc!
Pai... va daduse colegul Alexandru o solutie... ce-i clar, era cu drept de autor, dar am inteles ca nu si pentru dv., numai pentru noi, colegii avocati si juristi... :D
Nu inteleg, ati spus ca e cea mai buna, cea mai cea...
Eu vad ca dv. vreti sa modificati esential imobilul proprietate comuna, nu vad sa fie act de administrare... Parerea mea e ca e act de dispozitie. Si solutia e sa-l faceti bun propriu.
Cum solutie propusa de mine nu ati incercat-o, ati cam pierdut ceva timp, era aproape primul termen... :D Mai erau vreo doua-trei luni si era gata! Mai ales ca nu presupunea costuri mari pentru inceput... si nu riscati mult pana primeati raspunsul de la Primarie... daca va iesea ok, nu mai continuati procedura, simplu. :))
Dar daca tot nu incercati ce va propunem, ma intreb care mai e rostul chinuirii creierului dupa solutii... :((
Stimate Domn,
Discutia cu Dl Alexandru a fost una interesanta, dar a fost in linii mari , nu o solutie concreta.
Nu inteleg insa la ce va referiti Dvs. , la iesirea din indiviziune?
Nu sunt de profesie jurista dar mai stiu cate ceva, asta insa n-am inteles-o.
Cu durata sunr destul de dezamagita, de la pronuntarea unei hotarari pana am primit-o a durat 4 luni ( din 18 sepr in 10 ian), asa ca ....