avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru

Va rog sa imi spuneti cat m-ar costa taxa de timbru pt. deschiderea succesiunii la un teren de 5 ha?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 19:12, 30 Noiembrie 2010
Mergeti la primaria din localitatea de care apartine terenul si luati un certificat de atestare fiscala. In asemenea situatii, instantele mai primesc taxa de timbru si calculata la acea valoare de impozitare care, in ultima vreme, cam bate cu cea din tabelele notarilor.Apoi, la directia impozite si taxe a primariei din localitatea in care se afla instanta de judecata, achitati 3% din acea valoare.Daca in actiune nu ati precizat valoarea, faceti pana la primul termen o precizare de actiune in care scrieti ca evaluati terenul, in vederea timbrarii la suma de.....si scrieti suma (valoarea de impozitare) din certificatul fiscal.Daca este partaj succesoral, trebuie sa mai achitati si o taxa judiciara de cate 50 lei pentru fiecare mostenitor.Eu as achita aceasta ultima taxa pana la primul termen (ex.:sunteti 3 mostenitori, dvs., reclamanta, achitati la impozitesi taxe 150 lei noi), mi-as preciza valoarea, cum am spus mai sus si m-as duce la primul termen cu precizarea si cu taxa pentru mostenitori achitata.Instanta va va pune in vedere cu cat mai trebuie sa timbrati pana la urmatorul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare valoare teren dobandit in instanta ingerul_danutz ingerul_danutz Povestea incepe cam asa... ...acum 4 ani incepe procesul (intre 3 parti) pe un teren aflat la cuca macaii, dar din cauza preturilor exagerate din perioada ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)
Indiviziune ContSters172999 ContSters172999 Suntem 3 mostenitori (eu si doi frati de tata) cu vocatie succesorala cu drept din mostenire 1/3. Am mostenit de la tatal nostru 6 ha teren extravilan ... (vezi toată discuția)