avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se desfiinteaza ITM-ul ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se desfiinteaza ITM-ul ?

Buna seara
Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari , acte aditionale etc) la itm deoarece acestea se vor transmite prin revisal iar inspectorii se vor ocupa numai de controale.Asta este vestea buna iar cea rea este aceea ca se zvoneste ca fiecare firma ( cu salariati) va fi obligata sa aiba un inspector resurse umane angajat.
Se pare.... ca in luna decembrie angajatorii vor primi din partea itm o nota cu pasii de urmat in acest sens.
Intrebarea mea este urmatoarea:oare chiar fiecare firma cu salariati indiferent de nr acestora trebuie sa aiba un inspector angajat?X-(X-(
A mai auzit cineva de treaba asta?
Buna seara
Va atasez si alte informatii referitoare la acesta discutie asa cum am scris nu este nimic oficial dar speculatii exista:este mai usor sa vina si sa dea amenda pentru ca vom fi nepregatiti decat sa informeze din timp firmele
[ link extern ]
Tocmai de aceea am si deschis acest topic sa vad daca si alte persoane au neoficial astfel de informatii pentru ca de obicei mai intai apar zvonurile si apoi vine si informatia oficiala.
REVISAL-ul nu este ceva nepregatit ... se aplica din 2007 ... apoi, faptul ca totul decurge de la abrogarea Decretului nr.92/1976 iar nu este ceva ascuns de autoritati.

S-a mai discutat acest lucru, iar acel site nu-mi prea inspira incredere avand in vedere ca a postat acum ceva timp un extras dintr-un document oficial fara a face referire la el referitor tot la acest lucru.

ITM-ul nu se desfiinteaza , ci isi reorganizeza activitatea punandu-se accent pe activitatea de control ... cea de evidenta a muncii se va face prin REVISAL .
Eu cred ca se va rezolva mult mai simplu:
Inspectorii de la ITM (aceeasi care completau in CM), vor prelua firmele / sectoare, si vor semna contract de prestari servicii (sau ceva de genul...2 - 3 ore/zi) cu fiecare firma in parte.
Este singura varianta la care ma pot astepta. Parerea mea.
Si totusi, daca nu se mai fac inscrieri in cartile de munca, vom plati in continuare comisionul de 0.75% ?
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

Eu cred ca se va rezolva mult mai simplu:
Inspectorii de la ITM (aceeasi care completau in CM), vor prelua firmele / sectoare, si vor semna contract de prestari servicii (sau ceva de genul...2 - 3 ore/zi) cu fiecare firma in parte.
Este singura varianta la care ma pot astepta. Parerea mea.

Nu poate sa faca asa ceva ... nu le da voie legea nr.161/2003 referitor la incompatibilitatea functionarilor publici.

@ bogeanua
Referitor la acest comision posibil sa se plateasca dar sub o alta denumire

Alte discuții în legătură

Carnete de munca si posturi AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru am doua intrebari 1) Carnetele de munca vor mai trebui completate pe hartie sau vor fi in format electronic din 2011? Si trebuie urmat inca vreun curs la ... (vezi toată discuția)
Atestat itm TUDOR ADRIANA TUDOR ADRIANA Buna ziua, As dori sa va consult intr-o problema, deoarece as dori sa obtin un atesta de completare a carnetelor de munca de la ITM dar nu stiu in ce masura ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)