avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie

buna seara.un cunoscut de al meu a cumparat in rate o mobila(nu stiu sigur ce anume)in valoare 2100 lei in 2006.el a lucrat la o firma care intre timp a dat faliment de la ei avand adeverinta si cu buletinul lui pe numele si adresa lui a cumparat mobila.nu a mai platit ratele din diverse motive (el le stie).acum dupa 4 ani i se trimit prin posta tot felul de hartii ca datoria a fost inaintata unei firme de recuperare si a ajuns deja la 3000lei.intrebarea e ca pentru aceasta suma cunoscutul meu poate fi actionat in judecata de catre firma de recuperare daca nu plateste?
Cel mai recent răspuns: bla bla , utilizator 21:13, 30 Noiembrie 2010
daca timp de 3 ani pricina a ramas in nelucrare, creditorul prin el insusi sau prin mandatar neindeplinind niciun act de recuperare a datoriei, acesta se prescrie.Daca datoria se achita de bunavoie dupa ce aceasta s-a prescris, suma nu mai poate fi ceruta inapoi, ci ramane platita.
Nu stiu sigur dar cred ca si anul trecut deja a primit somatii prin posta si anul trecut ar fi fost 3 ani.inseamna ca nu s-a prescris si trebuie platita datoria?
trebuie sa stie exact cand a platit ultima rata si ar fi util de stiut cand s-a cedat creanta.
nu inteleg ce inseamna cedare de creanta.cred ca nu a platit nici o rata. de un an ii tot vin hartii prin posta ca cauza deja data unei firme de recuperare dar el nu are de unde sa platesca acum 3000lei.Oare il pot da in judecata sau daca are un cont(card de salarii) la o banca cealalta banca(care si-a dat permisiunea sa ia credit firma la care a lucrat atfel luand mobila)poate lua legatura cu noua banca(cea cu cardul de salar)si sa ii traga datoria din salar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita proprire salariu zograffi zograffi buna ziua, in 2005 am facut un card de credit de 2100 ron la o banca. am achitat ratele pana in 2009, dupa care am ramas fara servici si nu am reusit sa mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita vs intelegere cu firma de recuperare daciand daciand In 2006 mi-am facut un card de credit la o banca, pe care l-am golit relativ repede (cumparaturi electrocasnice) iar dupa aproximativ 2 ani am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)