In luna iulie anul curent am fost atacati in propria casa, in urma acestui atac am fost lovita cu o sapa la piciorul stang, am fost spitalizata timp de 14 zile, am suferit 2 interventii chirurgiale in urma carora mi s-a amputat degetul al patrulea de la piciorul stang. Pe parcursul desfasurarii cercetarilor am decis sa ne impacam cu agresorul(pentru a evita timpul pierdut prin tribunale si banii cheltuiti).
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in urma impacarii eu trebuie sa platesc spitalizarea(cu toate ca lucrez cu carte de munca)?
Impacarea partilor este o cauza ce inlatura raspunderea penala e definitiva ,totala , neconditionata.Asadar, daca inculpatul nu plateste benevol cheltuielile privind spitalizarea, nu exista niciun mod de coerecitie. Acest act, care este unul personal , poate avea loc pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, deci chiar in etapa apelului sau a recursului procesului penal.
Puneti-i in vedere sa suporte cheltuielile ocazionate de spitalizarea dumneavoastra, totodata, in caz ca veti necesita, ulterior, supraveghere medicala, aduceti-i la cunostinta acest fapt.
Va recomand ca impacarea sa aiba loc in fata notarului public.
Puteti actiona in judecata civila,in pretentii.art.998-1000 c.civ.pe cel care v-a accidentat,urmand ca in masura dovedirii cheltuielilor facute de catre dvs,ca acesta sa achite sumele platite de dvs,pentru medicatie,refacere,tratament.
De asemeni puteti solicita obligarea acestuia la plata unor daube morale, contravaloarea suferintei cauzate prin accident
Din pacate trebuia mai intai sa obtineti despagubirile.
Acum e foarte complicata situatia.
Va trebui sa deschideti proces civil si sa achitati taxa de timbru la valoarea pretentiilor...
e vatamare corporala?
Gyna84
in urma cu o luna sotul meu a avut un acident de masina cu un biciclist.evenimentele s-au petrecut astfel: sotul meu circula pe drumul cu prioritate; intr-o ... (vezi toată discuția)