avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
Scarlet24 a scris:

daxia0022 a scris:

am reusit si eu s-o inteleg intr-un final ... dar oricum inca mai gresesc ... cand o sa reusesc si eu sa fac peste 90% dintr-un calup de 100 intrebari :(( ...
Dar era corect b si c?

da
nurki esti o dulce :D da eu nu accept sa merg la examen cu materiile decat cu un procentaj de la 90% in sus
daxia0022 a scris:

lamuriti-ma si pe mine ca se pare is cam grea de cap

in cazul contractului de v-c pt a se admite anularea pt eroare
a - trebuie ca fiecare parte sa se afle in eroare
b - este sufiecient sa cada in eroare numai una dintre parti
c - este suficient sa cada in eroare numai cumparatorul

============================================================
cred ca se judeca pas cu pas, adica enuntul+fiecare varianta (a sau b sau c) se analizeaza individual , asa pot iesi corecte raspunsurile b si c deodata .
eu asa pot sa inteleg ca e bun si b si c, raportate individual la enuntul comun, altfel pare ca unul din ele e in plus...
nu stiu cum as fi raspuns in conditii de concurs...:D
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
blaze, utilizator
Pai aici e " smecheria" in conditii de concurs poti sa-ti dai cu stangu'-n dreptu', asa, de "amorul artei"....
Voi sunteti f dragute ca cititi-eu n-am mai citit nimic- de specialitate; in schimb, rasfoiesc aiurea carti ce-mi pica in mana- pe care, candva, le-am citit cu f multa placere....
Imi pare rau ca nu mai am timpul necesar si dispozitia necesara sa citesc...
Citeam cu o placere nemaipomenita si visam cu ochii deschisi...cele mai faine amintiri sunt cele in care ma refugiam in lectura, la gura sobei, la bunici...si afara era iarna ( ador iarna) si pisica bunicii imi torcea in brate....si eram linistita ...si fericita!
Acu' degeaba vreau sa fiu si calma si linistita si....ca nu sunt decat intr-o agitatie continua....:duh:- caut ceva, nu stiu ce, vreau sa fac un lucru peste 1 min mi se pare inutil...si uneori simt ca nu-mi mai gasesc acel echilibru existential de care toti avem nevoie...si bajbai...si asta ma enerveaza!
O seara frumoasa...si daca se poate, linistita!
"daca partile sau cel putin cumparatorul a fost in eroare, socotind ca lucrul vandut apartine vanzatorului, vanzarea este anulabila pentru eroare asupra calitatii esentiale a vanzatorului, nulitate ce poate fi invocata doar de cumparator, deoarece conf.954 alin 2 C Civ eroarea trebuie sa cada numai "asupra persoanei cu care s-a contractat".

faza cu "numai" ma punea serios pe ganduri
enuntul cu "numai" te face sa gandesti ca exclude celelalte variante....
nicaieri nu scrie, in mod exclusiv (caci asa ar trebui sa scrie!), "numai o parte" sau "numai cumparatorul"....acestea sunt intrebarile la care, desi stii, ai invatat, nu nimeresti raspunsul corect....de aceea nu sunt note de 10 la admitere....
in carti scrie asa (si citez din memorie): nu este necesar ca ambii cocontractanti sa se afle in eroare :D si de aici, noi trebuie sa "extragem" raspunsul logic, corect....:D
nurki, copilaria este (sau ar trebui sa fie) cea mai frumoasa, linistita, fericita, perioada a vietii....si adulti fiind, tanjim dupa ea....desi, cei mai multi dintre noi, lasam vicisitudinile vietii sa o ucida...:(

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)