avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut de bani

Am imprumutat bani unei cunostinte fara nici un fel de acte sau martori.Persoana nu mi-a inapoiat inca banii.Se poate face ceva legal pt a mi recupera?
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 11:40, 30 Noiembrie 2010
doar daca il convingeti sa recunoasca in scris datoria
...in primul rand trebuie sa il faceti sa recunoasca faptul ca a primit acei bani...mergeti la notar si incheiati un contract de imprumut..daca nu doreste nu aveti cum dovedi imprumutul cu exceptia situatiei in care puteti dovedi ca ati fost in imposibilitate morala de a preconstitui un inscris(in principiu imprumuturi in familie)...
CEL mai bun lucru ar fi sa o pui sa faca un ctr de imprumut autentificat notarial sau sa-l faci la un avocat;
Pe motiv ca o mai astepti putin cu datoria ,e bine sa-ti semneze un ctr sau macar sa faci un inscris de orice fel prin care iti recunoaste imprumutul ,sa ai si doi martori .
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez? johnyx89 johnyx89 Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut olgast olgast Am imprumutat cu bunacredinta si fara conditii speciale citeva persoane nevoiase. Sumele cerute au crescut enorm. Acum nu mi se inapoiaza banii nici macar in ... (vezi toată discuția)
Imprumut Petunia Petunia buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)