as vrea sa stiu si eu daca am avut 0, 86 in drager si accident fara victime ce pedeapsa ma asteapta si dupa cat timp pot da pt permis multumesc si inca o chestie as putea sa scap cu amenda administrativa daca mi-as face un calcul retroactiv la iml va multumesc pt mesaje
Vei primi o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului,asta in cazul in care nu ai atecedente penale.Solutionarea dosarului poate dura de la cateva luni pana la peste 1 an.Pentru un nou permis poti da examen la trecerea perioadei de 1 an de la data ramanerii definitiva a hot. judecatoresti.De anul acesta trebuie facuta toata scoala ,inclusiv orele ce condus,pentru redobandirea permisului.
Dupa recoltarea probelor biologice valoarea initiala din tester se dubleaza.
Pedeapsa initiala este de la 1 an la 5 ani,conf.art.87/1 din OUG nr.195/2002.
Daca nu aveti antecedente penale,ati avut o atitudine de cooperare formala cu organele de urmrire penala,cat si in timpul cercetarii judecatoresti,in functie de alte circumstante personale,este posibila aplicarea unei pedepse cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare ,aveti dreptul sa inaintati dosarul pentru examinare in vederea redobandirii permisului de conducere