avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum renunt la un contract de intermediere publicitate, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum renunt la un contract de intermediere publicitate, exclusivitate???

Buna ziua,
Am incheiat Oct.2010 un contract de intermediere publicitate cu o agentie pe o durata determinata de un an, cu posibilitatea de prelungire. Ce am realizat ca acest contract este de exclusivitate. #-o Asi dorii sa aflu care sunt sansele mele de a renunta la colaborarea cu agentia inainte de termenul stabilit in contract mai precis de un an. Motivele pentru care am ajuns aici este ca nu :)sunt multumit de promovare, si de calitata proasta a servicilor acestuia :( Am posibilitatea de a colabora cu o alta agentie de publicitate care nu ofera o exclusivitate si sunt mai profesionisti din punct de vedere a servicilor, avand in vedere ca am avut o mica colaborare cu ei inainte, iar acum din cauza contractului de exclusivitate nu nu mai pot apela si la alte agentii.
Daca puteti sa imi dati un sfat cum sa procedez, asi fii foarte recunoscator.:)
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:25, 1 Decembrie 2010
Depinde de contract acuma.
1) Banuiesc ca aveti inserat in contract o taxa de reziliere inainte de termen pe care o puteti plati.
2) Daca nu isi indeplineste obligatiile conform contractului ( la standardele stipulate in contract ) puteti cere rezilierea contractului.
Solutia pentru problema dvs. nu poate fi furnizata doar pe baza informatiile pe care ni le furnizati aici.
Intelegem interesul dvs. dar.... in afara cuazelor generale care pot avea acest efect asupra oricarui contract in speta pot fi aplicabile dispozitiile contractului dvs.
Din pacate clauzele acestuia nu ne sunt cunoscute.
Doar faptul ca nu sunteti multumit de serviciul prestat nu este suficient. Important este daca acesta firma presteaza ceea ce este prevazut in contract, si in conditiile prevazute de calitate.
Altfel nu aveti cum sa solicitati incetarea contractului inainte de termen, sau o puteti face doar in conditiile prevazute in contract.
Insa nu vad nici un impediment sa colaborati cu alta agentie, in conditiile in care totusi trebuie sa platiti si agentia cu care aveti contractul pana la final.
In mod normal, d-voastra ca si platitor al serviciului, puteti sa platiti oricate agentii sa va faca publicitatea, cum doriti. Insa daca va legati pe perioade determinate, atunci va revine obligatia de a platii pe intreaga perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)
Daca inchid firma Vicentiu99 Vicentiu99 Am S.R.L. in domeniul foto si am semnat un contract de colaborare prin care ofer exclusivitate si fidelitate doar colaboratorului, contractul neavand optiunea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract transport smeagull smeagull Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intre 2 SRL -uri avem un contract de transport care se deruleaza de 3 ani, cu prelungire anuala ... (vezi toată discuția)