avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare CIM perioada determinata

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, in acest moment sunt angajata cu CIM perioada determinata pe un an in locul unei fete ce intra in concediu de maternitate, insa in urma demisiei unei alte colege urmeaza sa se angajeze o alta fata pe postul cu perioada determinata iar eu teoretic ar trebui sa trec pe postul cu perioada nedeterminata.
Angajatorul insa mi-a raspuns ca trebuie sa astept sa se implineasca termenul de 1 an si apoi voi fi trecuta la perioada nedeterminata :stunned:, in acest moment au trecut 3 luni de la angajare deci mai am de asteptat.
Eu stiam ca printr-un act aditional se poate modifica si termenul contractului.

Care este adevarul, sa insist sa mi se faca act aditional X-(, eventual as dori si un articol din codul muncii sau dintr-o lege.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: nic23ro , utilizator 16:38, 30 Noiembrie 2010
1. Nu-l puteti obliga pe angajator sa modifice clauzele contractuale.
2. Conform art.41 din Codul muncii CIM poate fi modificat numai cu acordul celor doua parti semnatare.
3. Orice modificare la CIM se face prin act aditional semnat de ambele parti.
Angajatorul a acceptat, insa de la personal mi s-a spus ca ori o iau de la capat cu procedura de angajare pt un CIM pe nedeterminata ( toate hartiile necesare angajarii, analize, etc,) ori astept sa expire termenul si apoi ma trece la nedeterminata.
Deci acceptul verbal exista, insa .... resursele umane ...
1. Inseamna ca sunt foarte priceputi cei de la Resurse umane. Ar trebui sa merga la reciclare.
2. Luati legatura cu ITM sa ii invete pe inspectorii de resurse umane ce trebuie sa faca.
Deci nu are nicio influenta faptul ca initial am fost angajata pe postul colegii ce a intrat in concediu prenatal?

Va putea fi colega cea noua trecuta pe postul respectiv?
Oricum ambele posturi au aceeasi denumire, nu vad unde ar fi problema, societatea este o multinationala, aveam increderea ca se pricep fetele de la resurse, dar daca primesc ok-ul de la sefii ierarhici superiori, nu vor putea ele sa zica, ca legal nu se poate modifica termenul contractului, asta este ceea ce ma intereseaza, sa nu creeze valuri fara sa stiu clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea temporara a felului muncii keymc keymc Daca si angajatorul si angajatul sunt de acord ca pentru o perioada determinata angajatul sa indeplineasca o alta functie de executie decat cea specificata ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe post jalaboi jalaboi Pe 1 febr am 2 ani de cand lucrez intr-un spital.Eu am fost in locul cogelei care era in prenatal, iar de la 1 mai sunt trecuta pe post. Asta inseamna ca sunt ... (vezi toată discuția)
Determinarea contractului jalaboi jalaboi M-am anjagat de la 1 febr 2008 in locul altei persoane,adica perioada determinata de 2 an?!!!. Pe 1 mai 2009 mi s-a zis de la birou ca sunt pe post, adica pe ... (vezi toată discuția)