avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sunt citat ca martor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sunt citat ca martor

Buna seara , sunt citat ca martor intr-un proces civil special cu o persoana, vreau sa stiu daca sunt obligat sa ma prezint la proces. am semnat un proces verbal al politiei comunitare prin care este amendata o persoana ( mentionez ca am semnat in calitate de martor la intocmirea procesului verbal , nu am fost martor la savarsirea vre-unei fapte) sunt obligat sa ma prezint in instanta ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:15, 30 Noiembrie 2010
simonette12 a scris:

Lipsa nejustificata a martorului citat poate fi sanctionata cu amenda judiciara cuprinsa intre 30 lei si 500 lei.

In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. asta scrie pe citatie ,
Citatiile sunt formulare tipizate.
Mentiunea nu este valabila pentru martori ci pentru partile din dosar, adica in cazul de fata pentru contestator si intimata.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat pentru fond?? marin82 marin82 Buna ziua! Am primit o citatie care zice cam asa: "Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in ... (vezi toată discuția)
Sa ma prezint sau nu ?! Mogasanu Mogasanu Zilele trecute am primit o citatie in care se spun urmatoarele : XXXXXX este chemat in istanta , camera x m sala x , in ziua de 14 decembri 2010 ora ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezenta martorului la proces? vandi83 vandi83 stiu ca cadrul unui proces se poate judeca in lipsa partilor, dar nu stiu daca se poate si in lipsa martorului. situatia suna cam asa: ma judec cu politia ... (vezi toată discuția)