avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna seara,
Iata pe scurt problema mea.
Bunica din partea tatalui meu - Cornelia - a murit demult. A avut 2 copii, pe Mihai - tatal meu, eu fiind unicul copil - si Viorel, fratele lui, care are 3 copii.
Pe pamintul ramas mostenire de la bunica s-au dat 2 acte de proprietate - unul pe 10 hectare si cel de al doilea pe diferenta de 40 de hectare, in care s-au trecut cei 4 copii mostenitori - ambii parinti Mihai si Viorel au decedat inainte de revolutie.
Fara sa stiu, tatal meu a lasat o hirtie prin notariat - prin 1967, inainte de a se casatori si de a ma avea pe mine - prin care ii cedeaza fratelui Viorel toata partea sa de mostenire.
De curind cei 3 veri ai mei m-au dat in judecata si vor sa anuleze cele 2 acte de propietate in care sintem trecuti toti 4 pentru a ma scoate din mostenire pe baza acelei hirtii facute la notariat inanite de a ma naste eu.
Pot ataca actiunea lor in justitie ? Ma pot inlatura de la mostenire pe baza acelei hirtii ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 30 Noiembrie 2010
Ar trebui sa se vada actele de un avocat.
Daca i-a cesionat partea de mostenire se poate dar depinde de mai multe lucruri.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune - care sint pasii de urmat ? tazyx tazyx Buna ziua, Bunicul meu din partea tatalui a avut 2 baieti - Mihai (tatal meu) si Viorel. Ambii parinti si bunici sint decedati. Eu sint singurul copil la ... (vezi toată discuția)
Succesiune si promisiune de vinzare Raluca Le Roux Raluca Le Roux Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2017. Am facut succesiune dupa bunurile mobile si imobile (masina si apartament), dar mai trebuie sa facem succesiune ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe casa si teren 800mp mrnice mrnice Buna ziua ma numesc MARCU MIHAI si doresc sa stiu cum pot deveni proprietar pe casa in care locuiesc . Mentionez ca casa este pe numele bunicului decedat ... (vezi toată discuția)