avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si promisiune de vinzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si promisiune de vinzare

Buna ziua,
Tatal meu a decedat in mai 2017. Am facut succesiune dupa bunurile mobile si imobile (masina si apartament), dar mai trebuie sa facem succesiune dupa paminturile unde este mostenitor.
Bunicul meu decedat in 1993 detine 10 hectare de pamint. A avut 2 copii din prima casatorie, 3 din a doua (din care si tatal meu). Succesiune dupa bunic nu a fost facuta (nu detinea alte bunuri in afara pamintului). In 1992, bunicul a facut testament in favoarea tatalui meu si a unei matusi, dezmostenindu-i pe ceilalti (carora le-a dat in timpul vietii, cum este scris in testament).
Problema est urmatoarea: ceilati 3 frati au facut o promisiune de vinzare pe cota lor parte (1/5 fiecare) fara ca succesiunea sa fie facuta in prezenta tatalui si matusii mele si fara ca notarul sa verifice existenta unui testament. Cele 3/5 au fost "promise" contra unei sume de bani unei societati daneze care cumpara pamint in zona printr-un avocat...
Impreuna cu sora mea, as dori sa deschidem succesiunea dupa tatal meu si pentru acest pamint pentru a-l putea vinde si sa scapam de toate problemele aferente (noi sintem cetateni romani cu domiciliul in Franta). Intrebarile nostre sint urmatoarele:
-> ce cota parte avem dreptul?
-> daca testamentul este valabil, ce se intimpla cu pamintul care a fost "promis" de cei 3 frati?
-> promisiunea a fost facuta in 2014 fara a fi fost facut un contract de vinzare dupa pentru cele 3/5. Mai este valabila aceasta promisiune sau se poate invoca nulitatea ei?

Multumim pentru sfaturile date !
Cu stima ,
Raluca BANCIU LE ROUX
Cel mai recent răspuns: Raluca Le Roux , utilizator 09:31, 19 Februarie 2018
Buna ziua,

Ma poate lamuri si pe mine cineva , va rog frumos !!!

O zi buna

Raluca Le Roux a scris:

Buna ziua,
Tatal meu a decedat in mai 2017. Am facut succesiune dupa bunurile mobile si imobile (masina si apartament), dar mai trebuie sa facem succesiune dupa paminturile unde este mostenitor.
Bunicul meu decedat in 1993 detine 10 hectare de pamint. A avut 2 copii din prima casatorie, 3 din a doua (din care si tatal meu). Succesiune dupa bunic nu a fost facuta (nu detinea alte bunuri in afara pamintului). In 1992, bunicul a facut testament in favoarea tatalui meu si a unei matusi, dezmostenindu-i pe ceilalti (carora le-a dat in timpul vietii, cum este scris in testament).
Problema est urmatoarea: ceilati 3 frati au facut o promisiune de vinzare pe cota lor parte (1/5 fiecare) fara ca succesiunea sa fie facuta in prezenta tatalui si matusii mele si fara ca notarul sa verifice existenta unui testament. Cele 3/5 au fost "promise" contra unei sume de bani unei societati daneze care cumpara pamint in zona printr-un avocat...
Impreuna cu sora mea, as dori sa deschidem succesiunea dupa tatal meu si pentru acest pamint pentru a-l putea vinde si sa scapam de toate problemele aferente (noi sintem cetateni romani cu domiciliul in Franta). Intrebarile nostre sint urmatoarele:
-> ce cota parte avem dreptul?
-> daca testamentul este valabil, ce se intimpla cu pamintul care a fost "promis" de cei 3 frati?
-> promisiunea a fost facuta in 2014 fara a fi fost facut un contract de vinzare dupa pentru cele 3/5. Mai este valabila aceasta promisiune sau se poate invoca nulitatea ei?

Multumim pentru sfaturile date !
Cu stima ,
Raluca BANCIU LE ROUX

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua, ma confrunt cu mai multe intrebari unde nu pot le gasi raspunsul,,,dv sunteti oameni experti unde pot afla multe raspunsuri la intrebarile mele si ... (vezi toată discuția)