avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie anticipata

un beneficiar de pensie anticipata, poate avea contract de munca pt timp partial? In aceste conditii beneficiaya si de pensie si de salariu?
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 12:40, 5 Martie 2008
In cazul pensiei anticipate nu se poate cumula pensia cu salariul.

Cumulul pensiei cu salariul

Cumulul pensiei cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala
Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:

copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pana la varstele de 16 sau 26 de ani dupa caz;
nevazatorii;
pensionarii pentru limita de varsta.
pensionarii de invaliditate de gradul III.
Beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
Nu se pot cumula. De fapt, daca nu gresesc, nu aveti voie sa inregistrati niciun fel de venituri, cat timp beneficiati de pensie anticipata (mentiunea aceasta e scrisa chiar pe decizia de pensionare, in josul paginii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas bmihai bmihai Buna ziua ! Daca vreau sa ma angajez cu CM sau sa lucrez ca PFA mi-as putea pastra pensia de urmas, de 443 RON ? Exista vreun prag minim de salariu care ... (vezi toată discuția)
Cum este bine? machita machita Am un baiat de 21 de ani,lucreaza si este student.Pana acum a primit a primit pensie de urmas,tatal lui fiind decedat,Acum am primit o instiintare ca am de dat ... (vezi toată discuția)
Imi pierd pensia de urmas de erou martir daca ma angajez cu carte de munca? andrutza_boricik andrutza_boricik Buna ziua! sunt noua pe acest forum si sper ca nu incalc vreo regula a acestui forum asa de la inceput. am si eu o mare nelamurire. beneficiez de o pensie de ... (vezi toată discuția)