avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redeschiderea unui dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redeschiderea unui dosar

vreau sa aflu si eu raspunsul la o intrebare: daca o persoana care se afla in executarea unui mandat de 3 ani de inchisoare redeschide dosarul spre rejudecare, ce sanse are sa i se reduca din pedeapsa conform noilor legi? Tin sa mentionez ca persoana in cauza e recidivista si cazul e penal (furt calificat). Va rog sa imi dati un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:35, 21 August 2023
Pentru ca s-a judecat procesul deja, ati spus ca persoana executa pedeapsa, daca mai era o cale de atac se aplica mica reforma.
haideti sa va spun in detaliu care este situatia. In anul 2007 aceasta persoana a fost rugata de un prieten sa ii duca un transport de neferoase intr-un anumit loc. El a mers, a luat cheile de la duba cu care trebuia sa efectueze transportul, cheile de la garaj, 2 copii sa il ajute la incarcat si apoi dupa ce a terminat de incarcat marfa a plecat spre acea locatie. Din pacate a fost surprins de politie iar greseala lui a fost ca a abandonat duba si a fugit. Bineinteles ca politia nu l-a prins dar i s-a intocmit dosar penal pt furt, pentru care a primit 3 ani. Acuma ce nu mi se pare corect e ca in primul rand nu trebuia sa fie incadrat la furt, poate la tainuire, iar in al doilea rand nu merita 3 ani pentru asta. Si la tribunal persoana care era proprietara marfii a declarat in instanta ca nu era a lui, ca era a baiatului care a abandonat duba, ca a intrat ziua in amiaza mare in combinat sa fure. De aceea vrea sa redeschida el dosarul, pe motiv ca nu s-a judecat corect cauza si a fost invinuit de o fapta pe care nu a comis-o. Cand s-a judecat, a aduc pana si martorii care au incarcat marfa in duba si au spus cum s-a intamplat si degeaba. El spera ca daca va merge din nou in instanta, ii va lua macar un an din pedeapsa si atunci ar veni acasa pana de sarbatori. Ce parere aveti ar avea vreo sansa? Sau daca ar face plangere la inalta curte sau la CEDO i s-ar face dreptate? Va rog sa imi dati un raspuns. Multumesc.
Vedeti daca exista posibilitatea legala sa se formuleze contestatie in anulare sau contestatie la executare.
In functie de cele aflate la dosar,de hotararea/hotararile pronuntata/e,un avocat trebuie sa evalueze situatia juridica si in functie de aceasta sa ia masurile legale care se impun,in apararea clientului sau,.
Pe de alta parte, tot acesta se poate pronunta asupra posibilitatii sesizarii CEDO.
Am fost victima unui accident in 2008. Povestea e mai lunga. Insa legat de acesti judecatori: Mircea Puscas, Mihaela Elvira Patraus si Adela Condrovici. Mi-au judecat cauza si mi-au redus daunele considerand ca ma imbogatesc nejustificat. As dori sa va intreb... am urmarit cate ceva legat de ei in ultimul timp, nu ca as fi avut vreo indoiala ca sunt corupti, insa presa a scris cate ceva. Doamna Patraus urmarita din 2012 de DNA, apoi domnul Puscas care s-a si autodeclarat "nebun" sau ceva de genul... suspendat 6 luni... se poate redeschide cauza penala, daca acesti magistrati sunt/au fost gasiti corupti ?

Sper sa aveti putin timp si daca puteti sa-mi raspundeti.

Va multumesc anticipat !
Cu stima si respect,
Stefan Sarbu
Imi puteti spune vă rog care ar fi ultima cale de atac? Contestație la apel a făcut dar i sa respins, poate să mai facă pentru revizuire peste 30 de zile?

Alte discuții în legătură

Instanta nu motiveaza respingerea argumentelor avocatului, pur si simplu le ignora???!! dragonlexus dragonlexus Instanta nu motiveaza respingerea argumentelor avocatului, pur si simplu le ignora???!! Am avut un recurs in penal. Avocatul meu invoca diverse legi si ... (vezi toată discuția)
O hotarare irevocabila a instantei mai poate fi atacata? mick7m mick7m buna ziua! in cazul cand instanta respinge actiunea irevocabil ,ce se poate face? Este cazul unei contraventii de circulatie in care se respinge actiunea ... (vezi toată discuția)
Inchis pentru furt rosica rosica Buna ziua ,as dori sa stiu cum sa procedez ,deoarece o ruda de a mea a fost inchis si condamnat la 2 ani inchisoare in octombrie 2015 ,pentru furt calificat ... (vezi toată discuția)