avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA MAMA ECHIVALEAZA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA MAMA ECHIVALEAZA CU INCREDINTAREA

Buna ziua!
Sunt mama unui baietel de 4 ani ,rezultat dintr-o relatie de concubinaj, care este recunoscut de tatal lui .In prezent sunt despartita de tatal copilului ,copilul primeste pensie alimentara in urma unei sentinte judecatoresti .Tatal copilului nu intretine relatii personale cu copilul ,nu manifesta nici un fel de interes asupra copilului desi exista o hot.judecatoreasca in care i s-a stabilit dreptul la vizita de 2 ori pe luna.Am insa o nelamurire si am nevoie de ajutorul d-voastra in ceea ce priveste hotararea judecatoreasca.Asadar am introdus o cerere de chemare in judecata impotriva tatalui copilului pt.a-l obliga la plata pensiei alimentare intrucat nu a avut bunavointa de a o face in mod nesilit,dupa ce instanta a hotarat cuantumul pensiei alimentare ,acesta m-a chemat in judecata pt. a stabili dreptul la vizita desi nu i-am interzis niciodata acest lucru .In momentul in care am formulat o intampinarea a acestei actiunii am facut si o cerere reconventionala in care am cerut stabilirea domiciliului minorului la mine care a fost aprobata de catre instanta de judecata .Am o hotarare definitiva si irevocabila in care s-a stabilit domiciliul minorului la mine.POT FOLOSI ACEASTA HOTARARE PT. A SCOATE DIN TARA MINORUL SAU AM NEVOIE DE ACORDUL SCRIS AL TATALUI(ceea ce nu voi obtine niciodata de la el)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soliaepia , utilizator 21:21, 13 Aprilie 2008
claudiu, daca erai atent ai fi observat ca in al doilea exemplu dat de elis o alta persoana (cumnatul) decat mama copilului (sora lui) a fost cea care a iesit cu acesta din tara. Si atunci e evident ca trebuia si o declaratie din partea mamei - pentru ca hotararea nu avea cum sa-l privesca pe cumnatul.
Buna,am vazut subiectul pe forum si am vrut sati raspund pentru ca si eu am fost exact in aceeasi situatie cu tine.
trebuie sa-ti dau o veste buna.Si eu am o hotarare judecatoreasc a exact ca a ta,facuta cand copilul a implinit 6 luni,prin care nu zicea clar ca imi este incredintat mie copilul,ci doar se stabilea pensia de intretinere pt acesta.Cu acea hartie ,am mers la un notar (mai binevoitor,de fapt o notarita),care mi-a facut o hartie din care reiesea ca-mi dau acordul sa-i fac copilului un pasaport individual.iam facut pasaport individual si cu el si cu hotararea aia de la 6 luni,in care scria de fapt cami stabileste pensia alimentara si nu domiciliul copilului,am putut sa plec linistita in concediu in bulgaria.la granita mia cerut certificatul copilului ,pasaportul si hotararea din care reiese cica ce tiam zis....domiciliul copilului.iti doresc succes,daca mai ai intrebari ,trimitemi mesaje private sau cum crezi...

pa!
Pentru vladia

=D>

ITI MULTUMESC DIN SUFLET .
vladia,
in raspunsul tau dat exista o contradictie ....:yes: ...... prima data ai scris ca in hotarare scria faptul ca se stabileste pensia alimentara si nu domiciliul copilului , iar apoi spre finalul mesajului ai scris ca in hotarare reiese cica ce ti-am zis....domiciliul copilului.

Exista si este in vigoare o Lege privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate care prevede conditiile de iesire din tara a minorilor, cetateni romani (Legea nr.248/2005)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
probabil m-am exprimat gresit!ceea ce doream sa spun era ca eu nu am in mana o hartie din care sa reiasa ca domiciliul minorului e la mine,am doar hotararea in care zice ca se stabileste pensia de intretinere.atat.nu scrie ca imi este incredintat mie,ci doar ca tatal datoreaza pensie fiului sau...

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu minorul din tara? tina.cris74 tina.cris74 am nevoie de semnatura tatalui pt a scoate din tara un copil pentru care am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare?fetita ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)