avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA MAMA ECHIVALEAZA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

STABILIREA DOMICILIULUI MINORULUI LA MAMA ECHIVALEAZA CU INCREDINTAREA

Buna ziua!
Sunt mama unui baietel de 4 ani ,rezultat dintr-o relatie de concubinaj, care este recunoscut de tatal lui .In prezent sunt despartita de tatal copilului ,copilul primeste pensie alimentara in urma unei sentinte judecatoresti .Tatal copilului nu intretine relatii personale cu copilul ,nu manifesta nici un fel de interes asupra copilului desi exista o hot.judecatoreasca in care i s-a stabilit dreptul la vizita de 2 ori pe luna.Am insa o nelamurire si am nevoie de ajutorul d-voastra in ceea ce priveste hotararea judecatoreasca.Asadar am introdus o cerere de chemare in judecata impotriva tatalui copilului pt.a-l obliga la plata pensiei alimentare intrucat nu a avut bunavointa de a o face in mod nesilit,dupa ce instanta a hotarat cuantumul pensiei alimentare ,acesta m-a chemat in judecata pt. a stabili dreptul la vizita desi nu i-am interzis niciodata acest lucru .In momentul in care am formulat o intampinarea a acestei actiunii am facut si o cerere reconventionala in care am cerut stabilirea domiciliului minorului la mine care a fost aprobata de catre instanta de judecata .Am o hotarare definitiva si irevocabila in care s-a stabilit domiciliul minorului la mine.POT FOLOSI ACEASTA HOTARARE PT. A SCOATE DIN TARA MINORUL SAU AM NEVOIE DE ACORDUL SCRIS AL TATALUI(ceea ce nu voi obtine niciodata de la el)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soliaepia , utilizator 21:21, 13 Aprilie 2008
#-o daca e asa cum sustineti ... atunci dreptul la vizita al celuilalt parinte n-ar mai exista pe perioada muncii in strainatate
De ce sa nu existe? Dureaza 4 ore din Bucuresti la Roma (ca exemplu), costa si numai cateva sute de mii dus-intors... E mai lung si mai scump uneori drumul prin tara.
Te refereai la altceva?
AVLIL, chiar crezi ca asa se va intampla #-o Lasand la o parte latura sufleteasca , haide sa analizam situatia financiara a celuilalt parinte .. cati dintre parinti isi pot permite acest lucru sa mearga pana in Italia si inapoi ... banuiesc ca nu foarte multi ;) .... la situatia financiara ma refeream mai mult , nu la dreptul in sine :)
Lasand la o parte" latura sufleteasca "de care a dat dovada prin dezinteresul total pe care l-a manifestat si il manifesta in continuare,in sensul ca nu vine in vizita ,desi stie ca minorul are probleme de sanatate nu a dat nici macar odata un telefon sa intrebe de sanatatea lui ,copilul nu-l cunoaste, acest TATA este asociat al unei firme ,incaseaza castiguri destul de mari insa nu figureaza in actele acesteia.N eputand face dovada acestui lucru pensia s-a stabilit in functie de salariul minim pe economie din anul 2004.
De ce sa nu ii pot oferi un viitor mai bun copilului meu ,de ce sa ma gandesc la dreptul lui de vizita cand nici macar nu si-l exercita?
65 RON ii da dreptul de a priva copilul de a avea o stare de sanatate mai buna,un viitor mai bun?
Singurul lucru care il face este de a trimite lunar 65 RON si asta de frica sa nu-l chem in judecata pt .neplata,dr. la vizita il are dar nu vine.
Vreau sa-i ofer copilului meu o viata mai buna insa TATAL LUI ma impiedica. De ce noi sa tinem cont de dr. lui la vizita cand pe el nu-l intereseaza nimic din ceea ce are legatura cu copilul?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
soliaepia, utilizator
Pentru ca daca furam de la un hot... tot hoti ne numim si ne face macar la fel de rai ca el.:((
Adica, daca te porti ca un om rau, esti la fel ca el.
De aia.
Si pentru ca il ajuta pe copil sa-l pui inaintea sentimentelor proprii.
Nu are legatura pensia alimentara cu drepturile tatalui. Aceste lucruri exista independent.
Insa nu cred ca putem spune ca unui om nu-i pasa de noi, sa nu ne pese nici noua de el... :(
Si nici nu cred ca e ok sa ramana copilul 1,5 ani cu bunicii!!! #-o

Mie mi se pare extraordinar de importanta relatia dintre parinti pentru un copil, ca si relatia sa cu ei. Sa existe. Din pacate, multi parinti nu inteleg sa treaca peste orgolii personale in interesul copilului... iar legea ramane, astfel, goala de continut... :(

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi cu minorul din tara? tina.cris74 tina.cris74 am nevoie de semnatura tatalui pt a scoate din tara un copil pentru care am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare?fetita ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)