avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate raspunde angajatorul pentru o amenda de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate raspunde angajatorul pentru o amenda de circulatie?

Buna ziua, am o intrebare, poate e naiva dar......in cazul in care angajatul primeste o amenda de circulatie..de exemplu oprirea in loc interzis, in timpul serviciului, dar angajatorul nu a realizat protectia muncii si, de altfel, nici un act, poate fii tras la raspundere angajatorul....in ideea ca nu s-a asigurat instructajul legal al angajatului-sofer?
Cel mai recent răspuns: beldeanioan , utilizator 06:11, 12 Martie 2008
Sa fim seriosi

Daca se savarsea o infractiune, tot angajatorul raspundea ?

Parerea mea este ca in acest caz, sanctionat este doar angajatul. Nu ai nevoie de protectia muncii pentru a nu savarsi contraventii.

EX: multi soferi opresc masina in fata magazinelor pentru a descarca marfa pentru ca nu au loc special amenajat.
super raspundere ... pentru fapta unui angajat ;)
oare soferul nu cunoastea regulile de circulatie? ... pentru asta nu cred ca este nevoie de protectia muncii .....amenda o primeste soferul, nu angajatorul
amenda a fost data pentru incalcarea regulilor de circulatie, adica exact a acelor norme pe care si le-a insusit pentru obtinerea permisului;
Permisul de conducere e personal, raspunderea pentru incalcarea normelor de circulatie e tot personala.

Ar fi bine daca ar putea fi indeplinita dorinta unui astfel de individ: sa platesca angajatorul sanctiunea !
Dar sa poata angajatorul sa-i ia si permisul, si sa puna mana pe munca 'dandy' !
buna poanta: fapta-i a mea, sa raspunda cine-o vrea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare perioada determinata Intermediar unic Intermediar unic Buna ziua, Voi angaja in perioada imediat urmatoare personal pt amenajarea unui teren(gard + nivelare teren..etc)Vor fi angajati pe perioada determinata pana ... (vezi toată discuția)
Raspunderea responsabilului ssm suciu_diana suciu_diana Buna seara, stiu ca in L 319 scrie ca Angajatorul este cel care raspunde in final de orice situatie de SSM, insa intr-o firma unde exista sefi de lucrare ... (vezi toată discuția)
Amenda in timpul serviciului Mihaelac41 Mihaelac41 Buna ziua!Sunt agent de interventi .Astazi in timpul serviciului am primit efractie la un obiectiv si a trebuit sa ma deplasez acolo(conform fisei postului il ... (vezi toată discuția)