avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii SEAP
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii SEAP

buna ziua
am participat la o cerere de oferta si desi am depus toate documentele autoritatea contractanta a cerut clarificari. Le-am depus...apoi au urmat altele.....
Oare au voie sa o tina asa la infinit?
Acum vor sa le prezint ordinele de plata cu care o alta autoritate contractanta a efectuat plata pentru contractul prezentat cac experienta similara? Conteaza daca a platit sau nu? #-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 11:46, 4 Decembrie 2010
Buna ziua !
E normal si legal sa se solicite clarificari , insa in limita cerintelor prevazute in caietul de sarcini . Ori , nu-mi explic ce relevanta are prezentarea OP pt dovedirea experientei similare , in conditiile in care de regula se solicita copie contract executare contracte similare si recomandare executare contract ( autoritatea beneficiara respectiva) ... Cititi prevederile caietului de sarcini , daca nu se specifica obligativitatea prezentarii exprese a acestora , este un motiv abuziv de respingere a ofertei si puteti face contestatie cu sanse reale de reusita .
Daca licitatia este "aranjata", cum inca se practica, este normal ... vor face tot ce se poate pentru a va incurca...
Succes !!
Chiar daca ati depus toate documentele, in cazul in care autoritatea are neclaritati in privinta unora dintre ele poate solicita clarificari. Daca documentele prezentate de dvs. sunt intocmai asa cum au fost solicitate in documentatia de atribuire (valabile, cu recomandari etc) atunci autoritatea nu mai are de ce sa ceara clarificari. Dvs. trebuie doar sa demonstrati ca documentele depuse sunt asa cum au fost solicitate prin documentatie, nu doar ca nr. ci si ca forma. Daca totusi clarificarile sunt intemeiate atunci nu se pot solicita documente a caror procurare nu depinde in mod direct si nerestrictionat de operatorul economic, acesta avand dreptul sa demontreze prin orice mijloc (relevant) indeplinirea acelei cerinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii aranjate sau doar erori?!? (proiectare constructii) trandafir88 trandafir88 Firma la care lucrez intentioneaza sa participe la o licitatie prin care putem castiga un contract pentru eleborarea Studiilor de fezabilitate, Proiectelor ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare-lucrari similare tina25 tina25 prin fisa de date s-a solicitat prezentarea declaratiei pe ultimii 5 ani a lucrarilor [b]similare[/b], formularul de experienta-insotit de 1 contract si ... (vezi toată discuția)
Lipsa propunere tehnica in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor mada_dum mada_dum Buna ziua, In cadrul sedintei de deschidere a unei cereri de oferte, unul dintre ofertanti nu a introdus in plic propunerea tehnica. Mai mult, se si intreba ... (vezi toată discuția)