avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit rectificativa la 101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

rectificativa la 101

Buna. Am o problema: am descoperit tot felul de cheltuieli aferente anului 2009 si care nu au fost inregistrate (ch cu amortizari si uitare descarcare de gestiune la vanzare). Notele contabile facute de mine sunt prin 117, nu direct pe cheltuieli. Probl e ca nu stiu acum cum sa depun rectificativa la 101. Unde adaug ce am colectat eu pe 117? multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 15:29, 8 Decembrie 2010
Colectatul din 117 il adaugati (extracontabil) la cheltuielile deja evidentiate din declaratia initiala 101.
Daca descopereati greselile pana la data depunerii bilantului 2009 puteati sa le evidentiati in contabilitatea lui 2009 pe cheltuieli. Dv. ati procedat corect : le-ati evidentiat pe 117 (ca sa nu afecteze rezultatul lui 2010). Dar scopul D101 este de a comunica fiscului cuantumul si termenul de plata ale unei datorii. Daca s-a modificat cuantumul datoriei intocmiti aceeasi declaratie care sa contina insa noile date. In contabilitate evidentierea diferentei de impozit apare in contabilitatea lui 2010 (117=441) , dar D101 rectificativa corecteaza si in evidenta fiscului diferenta, cu pastrarea scadentei initiale.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Florin Marius Savu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in d 101 cheltuieli nedeductibile ancutaj ancutaj Am urmatoarea situatie: la intocmirea bilantului si a declaratiei 101 pe 2013, am constatat ca in anul 2012 am inclus la cheltuieli nedeductibile o valoare ... (vezi toată discuția)
Rectificativa decl.101 corinachivu corinachivu Am depus decl. 101 si situatiile financiare pt. 2010 , si am constatat ca impozitul pe profit declarat si platit este mai mare cu 10.000 ron, pt. ca nu am ... (vezi toată discuția)
Tva aferent cheltuieli protocol mamon mamon Buna ziua! Am depasit suma admisa pentru cheltuieli protocol.Pentru calculul impozitului pe profit nu am luat in calcul TVA aferent acestei depasiri,rezultand ... (vezi toată discuția)