Buna. Am o problema: am descoperit tot felul de cheltuieli aferente anului 2009 si care nu au fost inregistrate (ch cu amortizari si uitare descarcare de gestiune la vanzare). Notele contabile facute de mine sunt prin 117, nu direct pe cheltuieli. Probl e ca nu stiu acum cum sa depun rectificativa la 101. Unde adaug ce am colectat eu pe 117? multumesc
Colectatul din 117 il adaugati (extracontabil) la cheltuielile deja evidentiate din declaratia initiala 101.
Daca descopereati greselile pana la data depunerii bilantului 2009 puteati sa le evidentiati in contabilitatea lui 2009 pe cheltuieli. Dv. ati procedat corect : le-ati evidentiat pe 117 (ca sa nu afecteze rezultatul lui 2010). Dar scopul D101 este de a comunica fiscului cuantumul si termenul de plata ale unei datorii. Daca s-a modificat cuantumul datoriei intocmiti aceeasi declaratie care sa contina insa noile date. In contabilitate evidentierea diferentei de impozit apare in contabilitatea lui 2010 (117=441) , dar D101 rectificativa corecteaza si in evidenta fiscului diferenta, cu pastrarea scadentei initiale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.