avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Eroare in D 101 cheltuieli nedeductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Eroare in D 101 cheltuieli nedeductibile

Am urmatoarea situatie:
la intocmirea bilantului si a declaratiei 101 pe 2013, am constatat ca in anul 2012 am inclus la cheltuieli nedeductibile o valoare prea mare, este vorba de amortizarea nedeductibila a utilajelor achiz. din profitul reinvestit. Am calculat si platit impozit pe profit pentru anul 2012 mai mult decat trebuia.
As dori sa stiu daca pot corecta acum aceasta situatie si cum.
Cel mai recent răspuns: ancutaj , utilizator 11:01, 13 Martie 2014
Corectia o puteti face printr-o declaratie rectificativa.
pot sa fac rectificativa la 2012 acum? faptul ca bilantul pe 2012 nu va corespunde cu noua declaratie 101/2012 nu e o problema?
Rectificarea D101 pentru 2012 nu presupune modificarea balantei de verificare si a bilantului de la 31/12/2012. Corectia se va face la data rectificarii prin articolul contabil:

441 = 117 cu diferenta de impozit pe profit platita in plus

sau

117 = 441 in rosu (cu semnul minus) cu aceeasi diferenta
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la 101 ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna. Am o problema: am descoperit tot felul de cheltuieli aferente anului 2009 si care nu au fost inregistrate (ch cu amortizari si uitare descarcare de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit pe profit anul 2011-de recuperat aura.radulescu aura.radulescu Buna ziua! Pe trim 4-2011 nu am avut venituri si nici cheltuieli aferente veniturilor. Calculand impozitul pe profit anual reiese ca am platit in plus o ... (vezi toată discuția)
D101 si balanta de verificare la 31.12.2012 marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Am preluat contab.unei firme- azi- si am constatat urmatoarele probleme la intocmirea bal.de verif -31.12.2012 si in D101/31.12.2012 si nu stiu cum ... (vezi toată discuția)