avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare despre divort si partaj (imobilul este al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare despre divort si partaj (imobilul este al socrilor)

Daca as vrea sa divortez, avand in veredere ca apartamentul in care locuiesc nu este al meu si al socrilor mei, sotul meu parasind domiciliul din bulein am vreo sansa la partaj avand si un copil minor in varsta de 9 ani.
El locuieste acum intr-o casa care este cumparata inainte de casatorie dar mutatia nu o are acolo.
dreptul de a locui la o anume adresa nu se obtine dintr-un proces de divort. Un proces de divort nu presupune obligatoriu si un proces de partaj. Un proces de partaj presupune impartirea unor bunuri dobandite impreuna in timpul casatoriei. Avand in vedere ca locuiti intr-un imobil al socrilor Dvs numai ei decid daca va permit sa mai locuiti acolo sau nu. Totul tine de bunavointa lor. Faptul ca sotul Dvs a parasit domiciliul nu va ajuta sa obtineti drepturi asupra imobilului parintilor sai si nici nu poate constitui obiect de impartire intre Dvs si sotul Dvs. Succes!
Lumi ti-a dat toate parametri. Eu doar adaug, ca fiind casa familiara, nu e nici pe bunici (socri) sa te dau afara. Exista si o situatia de posesia familiara care este nevoie ca judecator sa dea o ocrotirea, in caz de deposedare violenta sau impusa de socri: hai afara, e casa mea... imediat. Lucru care nu si va a intampla, cu siguranta. Si daca se intampla, ai trebuie sa vorbesc cu un avocat sa se apare pe familia ta cu niste cel putin prorrogarea in timp pentru a gasi o solutia, si cu majorare nevoile care duce la un adaos de contributia care trebui sa o faca sotii fugitiv.
nu inteleg despre ce partaj vorbiti daca nu aveti bunuri comune?!
S-au adus imbunatatiri imobilului socrilor?
In acest sens, aveti un drept de creanta, desigur, in limita contributiei materiale efective la actele de administrare si de conservare efectuate, care au condus catre sporirea valorii de circulatie a imobilului.
Prescriptia intre soti nu curge , este suspendata.In termen de 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatotoriei prin divort, va puteti adresa instantei de judecata , in vederea valorificarii acestui drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort lidicut lidicut In cazul parasirii de domiciliu,fara prezentare la procesul de divort,poate sa mai aiba pretentii la partaj? (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Divort prin notar Byby29 Byby29 Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Concubinul meu a divortat anul acesta in martie ,la notar ei avand un copil minor au cazut de comun acord ca minorul ... (vezi toată discuția)