avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea privind reducerea perioadei de CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea privind reducerea perioadei de CCC

Buna ziua. Sunt o mamica foarte necajita deoarece am adus pe lume un mic ingeras, care din pacate are un grav handicap.
Va rog sa-mi spuneti daca reducerea indemnizatiei se aplica si copiilor cu handicap. Daca nu , trebuie sa fac vreo cerere ca sa primesc din nou 85%? Unde se face aceasta cerere?
Mentionez ca dilema mea porneste de la faptul ca unei mamici aflata in aceeasi situatie,angajata a Politiei de Frontiera,nu is-a reredus indemnizatia .
Va rog sa-mi spuneti si de ce drpturi banesti beneficiaza un copil sau parintii unui copil cu handicap grad1, cu drept de insotitor.
VA multumesc anticipat.
LA MULTI ANI ROMANIA!
SARBATORI FERICITE!
P.S. urarile sunt din suflet, desi nu stiu cat vom mai avea taria de a fi optimisti,de a merge inainte cu capul sus, de a spera la un trai mai bun, macar pentru micii nostri ingerasi.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 1 Decembrie 2010
1. Deocamdata nu a aparut actul normativ care sa modifice OUG 148/2005.
2. Inca se mai discuta si la aceasta ora deoarece sunt mai multe variante. Asa ca nu avem baza de discutii.
3. Indemnizatia pentru persoane cu handicap nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru CCC asa ca va puteti adresa Agentiei pentru Persoane cu Handicap unde vi se vor stabili drepturile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am si eu o intrebare. deocamdata sunt in concediu crestere ... Christakitty Christakitty Buna ziua,am si eu o intrebare. Deocamdata sunt in concediu crestere copil,mai am vreo 10 luni ,pana ar trebui sa incep munca,adica pana ca,copilul sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de cand intra in vigoare legea despre care se discuta in iunie, privind majorarea numarului de zile de concediu maternitate ... (vezi toată discuția)
Concediul de paternitate crazydaddy crazydaddy In cazul in care mama este plecata in strainatate, iar tatal lucreaza in Romania, acesta are dreptul la cei 2 ani de concediu de paternitate, cu toate ... (vezi toată discuția)