avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare de proprietate

as dori sa cedez dreptul si partea mea de la imobile si mobile catre sotie ce trebuie sa fac,:">
act de vanzare cumparare .
Pai nu cred ca puteti atat timp cat sunteti casatoriti.Chiar daca sunt achizitionate inainte de casatorie prin cedare asa cum spuneti devin bunuri dobandite in comun.S-au poate v-ati referit la faptul ca vreti sa devina si dumneaei proprietara alaturi de dvs.Atunci faceti contract de vz.cumparare.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
prin cedare cred ca s-a gandit la donatia catre sotie ( care nu etse indicata deoarece se stie ca actul de donatie se poate revoca foarte usor ) ..ramane vanzarea catre sotie ..dar care ar fi scopul ? poate va putem lamuri mai bine .
varteniucpuiu a scris:

as dori sa cedez dreptul si partea mea de la imobile si mobile catre sotie ce trebuie sa fac,:">

Daca sunt incidente disp. art.1307 C.civ...:
www.avocatnet.ro/content/for...

Asteptati sa apara noul cod civil si...veti avea mai multe optiuni.Singura problema, deocamdata, este faptul ca, nu stim daca textul de lege va fi aplicabil si casatoriilor incheiate sub imperiul legislativ anterior (actual adica....).

Referitor la donarea cotei dvs. din bunurile comune (asa se intelege...din ceea ce sustineti dvs.), o discutie interesanta o gasiti, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
varteniucpuiu a scris:

...sa divortati! stiu ca suna ciudat, dar avand bunuri comune, devalmasia se sisteaza doar prin divort sau deces.

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma,va rog! lorelusha lorelusha Mama mea are dinaintea casatoriei o casa, pe numele ei.prin contract de vanzare-cumparare. la momentul respectiv i s-a spus ca nimeni ia afara de ea nu va avea ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumpararea intre soti aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Potrivit C.civ, vânzarea de bunuri proprii nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare. Intrebarea mea este daca sotii pot ... (vezi toată discuția)