avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare de proprietate

as dori sa cedez dreptul si partea mea de la imobile si mobile catre sotie ce trebuie sa fac,:">
In situatia actualei legislatii vanzarea intre soti nu se poate realiza la fel si donatiile.

Prin urmare singura solutie nu este decat Testamentul lasat in favoarea sotiei, bineinteles cu specificare celorlati mostenitori si a faptului ca nu le incalcati rezerva succesorala. Dar stie notarul cum trebuie sa sune testamentul.

Daca nu, va trebui sa asteptati inca ceva timp poate ca mai bine de un an, cand se va schimba legislatia si va fi posibila instrainarea bunurilor intre soti indiferent ca sunt din timpul casatoriei sau anterior.

Av. Zodila Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma,va rog! lorelusha lorelusha Mama mea are dinaintea casatoriei o casa, pe numele ei.prin contract de vanzare-cumparare. la momentul respectiv i s-a spus ca nimeni ia afara de ea nu va avea ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumpararea intre soti aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Potrivit C.civ, vânzarea de bunuri proprii nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare. Intrebarea mea este daca sotii pot ... (vezi toată discuția)