avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.V-asi multumi mult daca m-ati putea lamuri.In urma divortului copiii i-au fost incredintati sotului si eu trebuie sa platesc pensia alimentara 500.000 lei vechi pentru amandoi.Nefiind in tara cand s-a desfasurat tot procesul de divort(am aflat abia cand s-a dat sentinta definitiva),am primit sentinta in mana la 1 an dupa divort.Din lipsa de informatii sau din naivitate , nu stiam cum sa procedez cu plata pensiei.Eu locuiesc in Spania, fostul sot , pana acum 5 ani nu a acceptat nici un fel de ajutor din partea mea.Atunci am trimis lunar bani copiiilor ( pe numele lor ) prin western union, pachete cu alimente si haine plus vacante petrecute la mine in Spania.Din naivitate nu am stiut ca ar fi vreo problema neachitarea pensiei alimentare prin acte ,la posta, si cum fostul sot refuza tot timpul orce ajutor nu mi-am facut griji in felul ca asta ma va putea afecta.Acum intreb pot eu sa dovedesc ca am contribuit la cresterea copiilor cu dovezile de la trimiterea banilor si pachetelor ? sau e valabil daca achit acum toata suma cuvenita pensiei alimentare din toti acesti ani? Nu stiu daca m-am explicat bine dar va rog sa-mi raspundeti.Multumesc mult.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: AngelaL , utilizator 00:24, 3 Decembrie 2010
Buna seara.Va multumesc din suflet pentru raspuns.Doresc sa va mai intreb: in cazul in care fostul sot spune ca nu a stiut ca eu am trimis lunar bani copiilor,ce se poate intampla?Daca copiii sunt majori ,si sotul nu a reclamat neplata pensiei,ce se intampla?poate sa o faca dupa atatia ani? Va amintesc ca banii nu i-am trimis pe numele sotului si pe numele copiilor.I-mi cer scuze daca sunt pisaloaga dar sunt foarte ingrijorata pentru problema asta,pentru ca eu sunt sufleteste linistita pentru ca stiu ca nu mi-am abandonat niciodata copiii.Va multumesc inca o data.Buna seara.
1.Chiar daca ar spune ca nu a stiut ca ati trimis lunar pensia copiilor, aveti dovezile.
In hotarare se mentioneaza ca sunteti obligata la plata pensiei de intretinere in favoarea acestora, asa ca din punctul meu de vedere obligatia este indeplinita chiar si in situatia expedierii pensiei pe numele acestora si nu pe numele tatalui lor.
2.Infractiunea de abandon de familie este o infractiune continua, deci plangerea poate fi formulata de tata chiar si dupa multi ani de neplata, dar nu e cazul dvs.cata vreme v-ati achitat pensia stabilita in hotarare.:luck:
Inca o data va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! aș dori să vă întreb dacă este legal să ... Daniel Munteanu Daniel Munteanu Bună dimineața! Aș dori să vă întreb dacă este legal să trimit pensia alimentară prin western union? Eu lucrez în străinătate și nu pot trimite ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita, reclamatie nefondata sandyel sandyel salut!am o problema cu fosta sotie:am platit pensie alimentara fostei sotii la intervale regulate si neregulate de timp,conform sumei stabilite in hotararea de ... (vezi toată discuția)